Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cześć. Posiadam E91 z 2006 z fabrycznym radiem Professional bez nawigacji, wszystko grało super lecz irytowała mnie bieda tego sprzętu. Zakupiłem radio Android Eneon montowane w miejsce fabrycznego radia. Początkowo było wszytko ok, lecz odczuwałem gorszą jakość dźwięku ale wszystkie głośniki działały prawidłowo. Po jakimś czasie przestał mi grać jeden subwoofer znajdujący się pod fotelem kierowcy, próbowałem różnych ustawień lecz głośnik milczał. Zdecydowałem się wrócić do fabrycznego radia, ponieważ bardziej zależy mi na dźwięku niż bajerach, a dodatkowo myślałem że problem głośnika się rozwiąże. Niestety po zamontowaniu wszystkiego okazało się że wszystko gra super prócz tego jednego głośnika, przy każdym poziomie głośności on milczy. Jestem trochę zielony w temacie, więc ciężko mi powiedzieć gdzie może byc problem i jak go naprawić. Szukałem po internecie, lecz wszystkie tematy są odnośnie dwóch głośników i ludzie wskazują na wzmacniacz, a według mnie skoro pod fotelem pasażera wszystko gra elegancko to problem leży gdzie indziej. Spotkał ktoś podobny problem lub wie co mogło paść. Dodam, że nie katowałem głośników jakimś ekstremalnym basem oraz nie przesadzałem z głośnością jeśli może mieć to coś wspólnego.