Skocz do zawartości

Wymiana wkładu pompy paliwowej - kto robił?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Po dlugich wojarzach z obrotami zdecydowalem sie wymienic pompe paliwa, jednak w necie znalazlem tylko wklady, nie ma kompletnych pomp. mam becie z 90 r 73Kw e30 316i 55l bak. zastanawiam sie nad tym wkladem http://www.pompy.net/sklep,2130,26735565,25514563157140,03,,pl-pln,296073,0.html

czy ktos juz wymienial w takiej beemce sam wklad? czy nie jest to problem? nie potrzeba zadnych dodatkowych czesci?

pozdrawiam i czekam na odpowiedzi

Opublikowano

Ja wymienialem :P Witam

Nie ma zadnegoproblemu!

Wycigasz pompePol obrotu koszem w lewo/albo w prawo,zapomnialem/

Wywalasz stary wkladi wkladasz nowy!

Jezeli pompa stara jest oryginalna,to odpinasz siteczko i pompa z kosza wychodzi.

Jezeli masz lutowane kabelki na pompie ,to trzeba je przelutowac/porzadnie/.do nowej.

Jezeli jest za dlugi nowy wklad,to obcinasz dolna podporke kosza i pompe spinasz opaskami z tworzywa do stelaza kosza.

Naprawde przyjemna robotka :cool2:

pozdrawiam

Opublikowano

jeśli pompa przestała dawać jakiekowiek ciśnienie, to luz, a jak jeszcze trochę pracowała, to weź sobie np. butelkę po coli, bo zachlapiesz wszystko bęzyną - tak jak pisał belgus - robota jest łatwa

BTW - mi ostatnio pompa przestała całkiem pracować (a dopiero co ja wymieniałem) - okazało się, że wtyczka sie wyrobiła i przestało coś stykać - wystarczyło ścisnąć styki i hula

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)

Opublikowano
pompe juz mam - na dniach bede wymienial. jeszcze spytam - gdzie jest odpowietrznik zbiornika paliwa? wiem ze moj jest przytkany i chialbym potraktowac go kompresorem, zeby go odetkac. jak sie do niego dostac?
Opublikowano

Czesc

Chyba gdzies przy wlewie.

Jak bedziesz wymienial pompe,to odlacz aku albo wyjmij bezpiecznik!

I llutuj porzadnie a potem zaloz koszulke termokurczliwa!

pozdrawiam