Skocz do zawartości

E39, 530d, touring, automat, 2003, WBADP81020G045150

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich bardzo serdecznie,

Aktualnie szukam drugiej e39-tki, tym razem Diesel do robienia tras.

Silnikowo, jak również pod względem wyposażenia, w/w samochód spełnia w całości moje oczekiwania.

Rozmawiałem ze sprzedającym - osoba prywatna, całkiem nieźle kojarzy temat BMW. Auto podobno w porządku, była malowana tylna klapa ze względu na korozję w okolicy otwieranej szyby (przerabiałem to samo w mojej obecnej 39-tce).

Oprócz tego, że całość wygląda zachęcająco, mam trochę daleko z południa Polski i zanim się wybiorę, wolę się trochę bardziej upewnić na temat samochodu, żeby nie przekręcając 1000km bez sensu.

Jak dla mnie, samochód wart obejrzenia i potencjalnej podejściach do negocjacji.

Jeżeli jest taka opcja, dajcie znać czy ktoś może kojarzy ten samochód lub ten VIN lub czy ewentualnie komuś rzuca się w oczy coś co mogłem wstępnie przegapić.

Poniżej link do ogłoszenia oraz data pierwszej rejestracji.

CEPIK też nie pokazuje nic bardzo niepokojącego, dane z CEPIKU, pokrywają się w całości z tym o czym zapewniał sprzedający.

Z góry dziękuję

Pozdrawiam wszystkich

https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-seria-5-bmw-e39-touring-ID6DQqGX.html

12 czerwca 2003

Opublikowano
  • Autor
Szybko się znudził obecnemu właścicielowi. Nawet nie pół roku od kupna minęło...

Tak, to prawda, nie będę natomiast pytać o przyczynę sprzedaży bo i tak nie usłyszę prawdy...

Opublikowano
Trzeba uważać bo naprawa tej skrzyni może kosztować połowę wartości tego auta, a do trwałych one nie należą. Jeżeli sprzedaje je po pół roku to pewnie obawia się naprawy czegoś drogiego.
Opublikowano
  • Autor
Trzeba uważać bo naprawa tej skrzyni może kosztować połowę wartości tego auta, a do trwałych one nie należą. Jeżeli sprzedaje je po pół roku to pewnie obawia się naprawy czegoś drogiego.

Właśnie nie jestem do końca pewien jaka tam jest skrzynia. ZF czy GM? W moim mam ZF która działa bez zarzutów, ale słyszałem przeróżne opinie na temat GMek.

W ogóle taka sprawa, czy ktoś może rozkodować VIN od tego samochodu?

Z góry dziękuję

Opublikowano
W e39 ZF występował tylko w wersjach benzynowych. Wiec na pewno jest GM.
"Proste są dla szybkich samochodów, a zakręty dla szybkich kierowców"
Opublikowano
  • Autor
W e39 ZF występował tylko w wersjach benzynowych. Wiec na pewno jest GM.

Dzięki!