Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
kupilem ostatnio samochod e46 2.0 diesel i jest taki dziwny dzwiek jak by z turba moze?? ale nawet na niskich obroach jak sie jedzie to juz cos syczy powietrze czy cos. jak sie jedzie i puszcza gaz to tez taki dzwiek jest. co to moze byc za problem? moc jest i wszystko dobrze jezdzi
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Najlepiej nagraj żeby ocenić czy to dźwięk samego turbo czy jakaś mała nieszczelność jest.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Witam .Wiem ze ten dział dotyczy e46 ale z racji tego że nie doczekałem się pomocy z działu e90 pisze tutaj.Mam problem z gwizdem zaczynającym się juz od ok 800obr/min ,niezależnie czy silnik zimny czy ciepły .Sprawdzone mam juz wszystko i to 2 razy,ręce opadają.Luz na wirniku w normie, żadnych uszkodzeń wirnika po stronie zimnej jak i ciepłej.Może tutaj ktoś pomoże.
. a tu drugi.
  • 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Słychać turbo, miałeś otwarte okno? Bo słychać jeszcze jakiś szum i nie wiadomo czy nie ma nieszczelności. Nie kopci na czarno?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.