Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,

Jestem szczęśliwym posiadaczem swojego pierwszego BMW - żeby było po kolei - padło na serię 1 2014 r :)

Autko kupione z drugiej ręki, świadomy kilku mankamentów, które muszę zniwelować. Korzystając z okazji chciałbym podpytać doświadczonych użytkowników w kilku kwestiach.

1. Czy polecicie jakiś dobry i rzetelny serwis w Warszawie, który nie skroi z kasy a przy tym rzeczowo wyjaśni i wytłumaczy co z autkiem i co jest konieczne do zrobienia ?

2. Jeden z przednich reflektorów przy deszczowej pogodzie jest zaparowany praktycznie do połowy - później wiele godzin - do kilku dni utrzymują się kropelki od wewnętrznej strony - czytałem o tym problemie i wiem ze jest dużo info ale czy jest rozwiązanie ? Autko miało parkingową stłuczkę i był wymieniany przedni zderzak, być może jest jakieś rozszczelnienie - jestem zdeterminowany żeby to ktoś porządnie sprawdził i zrobił (sam się nie znam) i najlepiej nie pobrał kosmicznej kwoty stad wole ominąć aso :p

3. Tylna lampa świateł pozycyjnych swieci słabszym blaskiem niż druga, czy istnieją sposoby regeneracji czy należy raczej wymienić cały reflektor ? Wczoraj rozkręcałam lampę i według instrukcji miały być tam cztery żarówki - miałem duże zdziwienie widząc panel ledowy, którego samodzielnie na pewno nie wymienię ;)

4. Czy wymiana oleju w aso jest faktycznie teraz specjalna okazją ? Na Facebooku często wyświetlają mi się reklamy ze maja specjalne okazje dla aut starszych niż 5 lat - ktoś to skomentuje ? :)

Dziękuję za wszelką pomoc, pozdrawiam ;)

Opublikowano
Musi być Wa-wa? Znam w TM bardzo dobry warsztat niezależny ze wszystkimi uprawnieniami i bardzo bogatą wiedzą. Robią auta z całej polski i nie tylko... BTW, ASO omijaj szerokim łukiem i nie wierz w brednie o opłacalności serwisowania starego auta po gwarancji.
Opublikowano

W Warszawie będzie dla mnie najszybciej ale rozważam też inne opcje,

czy ktoś mógłby się odnieść jeszcze do pozostałych pytań - czy problemy z lampami są "do zrobienia" ? :))

No i pytanie ile użytkownicy 1 serii płacą za wymianę oleju ? Jak często dolewacie olej po wymianie ? Czytałem, że najlepiej wymianę robić co 10-12 k km - to mój pierwszy samochód z silnikiem diesla, zależy mi na takim serwisie żebym mógł z kimś też porozmawiać i czegoś się dowiedzieć a nie tylko przyjechać zostawić auto i przy jego odbiorze pieniądze...

:cool2: