Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

posiadam BMW F31 320D 184km z 2013 roku, przebieg 140 000km, ostatnio na autostradzie przy dodaniu gazu auto wyświetliło "błąd napędu, jedź wolno..." samochód stracił moc, potem zgasł i do tej pory nie odpalił, wymieniona została już pompa oraz filtr paliwa, układ odpowietrzony i niestety samochód dalej nie odpala. Błędy jakie pokazuje komputer to 24EC00, 28CC00, 249300, 248900. Co to może być?

Opublikowano

Pompa która?Ta w zbiorniku,czy wysokiego ciśnienia?Jeśli wysokiego ciśnienia,to co było powodem wymiany?Opiłki w układzie paliwowym?Jei tak to należało by wymienić jeszcze wtryski,bo napewno są przytarte.Błąd 249300 wskazuje na niskie ciśnienie na szynie podczas odpalania.Więc może to być pompa wysokiego ciśnienia,a także wtryski.Mialem identyczny objaw jak ty i okazało się to co napisałem

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano
Pompa paliwa ta pod tylną kanapą, wymieniona bo wydawało mi się ze ta stara nie działa, a chciałam zacząć od najtańszych części.
Opublikowano

No to nie o tą pompę chodzi.Chodzi o pompę paliwową wysokiego ciśnienia,która jest przy silniku.Wystarczy odkręcić od niej zawór i zobaczyć czy są opiłki

Opublikowano

Pompa używka jakieś 400PLN,do tego wtryski około 1500 używki czyszczenie układu paliwowego i robota razem wszystko koło 3tys