Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Zastawiam się na zakupem Alipny b5 z Japonii. Mam 2 egzemplarze na oku i czy warto inwestować jako "lokata kapitału" ? lubie pięlęgnacje i mieć coś unikatowego więc czekam na Wasze opinie - czy warto iść w Apline B5 bo M5 raczej sporo więcej jest.

A6 C6 2011r. 3.0 TDI Quattro

BMW E61 2006r. 3.0D

Opublikowano
zakup takiego auta to same plusy :wink: :cool2:

Czasem na drodze spotykam prawdziwych szalencow...

Pedza na złamanie karku i wbrew rozsadkowi...

Czasem naprawde ciezko ich wyprzedzic...

Moje 730d==>

Opublikowano
ma to być auto weekendowe, do fajnego bujnięcia się nad morze np, w zimę nie będę eksploatował. Zbieram trochę info o tym 4.4 na kompresorze i póki co nie widzę negatywnych opinii

BMW E61 2006r. 3.0D

Opublikowano
mysle ze nie ma co sie martwic silnikiem bo zapewne przebieg bedzie niski a kiedys widzialem stradale kupili b5 i wymieniali kompresor koszt jakos 16 tysi tylko dostepny w serwisie :wink: mysle duzo bardziej bezawaryjny niz m5 :wink:

Czasem na drodze spotykam prawdziwych szalencow...

Pedza na złamanie karku i wbrew rozsadkowi...

Czasem naprawde ciezko ich wyprzedzic...

Moje 730d==>

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Myślę że najlepiej znaleźć B5s - zawsze będzie więcej warta i jest bardziej unikatowa. Nawet jest fajna sztuka w DE do wzięcia.

Byłbym zapomniał.. strasznie to zapierda.a :mrgreen:

"Dobry Boże, co się dzieje z tym światem? Popatrz tu z nieba i przypierd.l granatem."

Alpina B10 V8 4,6

E61 Edition Sport - rodzinne kombi

E39 530i 2002r - moja pierwsza miłość

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
dziękuje za wszelkie porady, chciałem obejrzeć jedną B5 w Gdańsku, jednak podejście sprzedającego, zwodzenie a na koniec "wystawienie" mnie do wiatru spowodowało, iż póki co zarzucam temat szukania takiego auta. Zostałem potraktowany niepoważnie, Pan wiedząc, że jestem z synem u lekarza specjalisty nie poczekał 15 min na nas i pojechał sobie do domu, mimo, że informowałem go o lekkim spóźnieniu, które w wiadomości zaakceptował. Szkoda ale jak ktoś nie chce sprzedać auta to nie będziemy na siłę namawiać :-)

BMW E61 2006r. 3.0D

• 5 miesięcy temu...