Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, z racji tego że szukam E60 lub E90, wpadło mi pewne ogłoszenie w oko, a dokładnie BMW Alpina D3

BMW ALPINA D3 2007r

VIN: WAPD320007XL10428

Warto zainteresować się tym ogłoszeniem ? Czy już lepiej szukać e60/e90

Opublikowano

Podobno o gustach się nie dyskutuje, ale gdybym spotkał taką e90 to podejrzewałbym, że to jakaś fantazja wiejskiego tunera.

Ona tak wyjechała z fabryki?

Opublikowano
Czy tak wyjechała z fabryki to nie wiem. Mi również powiewa takim wiejskim "stylem", ale nie ważne. Zdj z ogłoszenia są raczej od osoby która sprzedała osobie która wystawiła ogłoszenie, więc pewnie kupił, wystawił i zdj dał te same co niemiec. Mnie bardziej ciekawi utrzymanie takiego auta, jego awaryjność. Czy silniki które robią w Alpinie są wytrzymalsze, czy naprawa/części są w podobnej cenie co w zwykłej e90. Bo skoro planuje zmianę samochodu na e90/e60, a akurat ktoś sprzedaje Alpine, to czy nie lepiej wybrać alpine "bo może jest lepsza jakościowo, lepsze silniki itp", a utrzymanie/naprawy są w podobnej cenie lub nieco droższe, rzadziej się psuja, to czy faktycznie lepiej już ją wybrać.
Opublikowano
Czy silniki które robią w Alpinie są wytrzymalsze, czy naprawa/części są w podobnej cenie co w zwykłej e90.

To nie taka Alpina jak w starszych modelach BMW, tutaj bym to nazwał jedynie ''pakietem''. Oni w tej 2.0d nie pchali rąk do silnika nawet. Jak dla mnie nic nadzwyczajnego w niej ale cena już taka wyższa. Jak chcesz ten silnik N47 to już bym wolał w tej kasie poszukać ori M-Pakietu.

Ona tak wyjechała z fabryki?

Na pewno nie. Z tego co kojarzę to nawet nie było wtedy czarnych alufelg dostępnych. I jeszcze parę innych rzeczy tu na pewno ktoś dołozył, samych znaczków alpiny jest przesyt.