Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Posypało mi się sprzęgło mianowicie pedał wpadl w podłogę i czuć jedynie opór sprężyny. Wcześniej sprzęgło od czasu do czasu wydawało dźwięk stukania. Raz był dziwiek raz nie i w momencie stukania sprzęgło słabo chodziło. Wczoraj pedał wpadł całkowicie. Płyn w zbiorniczku jest, hamulce również są, także wykluczam rozszczelniony wysprzęglik. Pytanie od czego zacząć diagnostykę ? Odrazu zrzucać skrzynię i patrzeć na dwumasę i docisk( bardziej docisk podejrzewam) ? Dwumasa( jeśli wgl jest) nie miała drgań. Silnik M52B28 po swapie z E39 a skrzynia została z 2.0 M50. Niestety nie na robiłem swap i nie wiem jakie sprzęgło tam siedzi. Pozdro ;)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Po pierwsze wymontowałbym i sprawdził bym właśnie wysprzeglik to że są hamulce i płyn o niczym nie świadczy, wężyk do wysprzeglika jest u góry zbiorniczka więc wiele by go z poziomu nie ubyło. A jeżeli on będzie wporządku to trzeba sprawdzić pompę sprzęgła, jest z tym dużo mniej roboty niż z zrzucaniem skrzyni.