Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Czy ktoś się orientuje ile trzeba zapłacić za dobrej jakości klucz dynamometryczny na 1/2 cala taki powiedzmy do okolo 200 Nm ?Interesuje mnei sam klucz bez nasadek.

Czy suma około 200 zł na ten cel wystarczy ?

Żeby nie było że temat nie jest związany z BMW to powiem że zamierzam dokręcać nim śrubki w moim BMW :)

Opublikowano
Wydaje mi się że właśnie ten.Specjalnie nie umieściłem tego ani w forum technicznym ani w kupie sprzedam bo ja chce zaczerpnac informacji na temat kluczy dynamometrycznych.
Opublikowano
Klucz dynamometryczny zależy do czego jeszcze potrzebujesz ... najczęściej sprzedawane są od 20-200Nm koszt takiego klucza z certyfikatem i świadectwem firmy GEDORE to około 450zł. Jest to klucz pewny taki który będzie Ci pokazywał to co ma pokazywać a nie to co chce. Klucz ten można oddać po roku czasu do kalibracji i dalej będzie jak nowy a jeżeli kupisz jakis targowy albo marketowy klucz za 200-300 zł to mozesz go po roku czasu wyrzucić bo nie będzie sie go dało ani skalibrować ani naprawić gdy sie zepsuje. Pozdroo