Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cześć. Planuję przesiąść się z e46 318i do e90 320d 163km m47 w bardzo okazyjnej cenie[11k] od sąsiada dziewczyny. Wymienione w aucie podobnie zostało turbo, dwumas, kat czysty, nowy alternator. Miałem okazję przejechać się dłuższą trasę nią i było bardzo przyjemnie, płynnie jedynie olej do wymiany jest. Minusem jest że auto posiada 400k przebiegu[wnętrze w dobrym stanie] i tu moje zmartwienie, często przy takich przebiegach słyszę: auta później nie sprzedasz, wszystko ci się spier.. w przeciągu 3miesięcy itd. Auto było przeważnie użytkowane trasa Holandia-Polska, Orientuje się ktoś jakie są ceny rzeczy możliwych do naprawy i co może się posypać przy takim przebiegu czy nie ma reguły? Jakieś rady co do sprawdzenia silnika mile widziane
Opublikowano
Dla mnie przebieg jest mniej wazny od stanu technicznego. Jezeli dwumas, turbo itp zostalo faktycznie zrobione, a silnik nie pobierali oleju litrami to za 12k nie masz co wybrzydzac. W razie czego za te 12k napewno sprzedasz auto z przebiegiem 400+