Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Członkowie klubu
Opublikowano
Używa ktoś ? Jakieś spostrzeżenia ?

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

• Członkowie klubu
Opublikowano
Chyba zwykły, bo na isofix to w aucie powinno być jakieś przygotowanie mocowania ?

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano

Na ISOFIX muszą być "uszy" miedzy oparciem a siedziskiem.

NA rynku jest tego tyle że spokojnie coś wybierzesz. JA zaraz sprawdzę czego używamy ale ma już z 3 - 4 lata wiec napewno modele sie zmieniły.

• Członkowie klubu
Opublikowano

jedyne "uszy" jakie mi tam wystają to zapięcia od pasów :mrgreen:

więc moje auto nie ma tego przygotowania...

generalnie, to chyba jestem zdecydowany na maxi-cosi (pierwszy taki mam) - teraz jest jakiś nowy model

Ale myślałem, że może ktoś używa fotelika BMW i powie czy jest wart swoich ponad 1500 zł...

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano
Ważną rzeczą przy kupnie fotelika jest zwrócenie uwagi na to jak jest on zbudowany w miejscu, w którym dziecko będzie miało biodra. Chodzi o to, że w żaden sposób nie powinien on uciskać stawów ani wymuszać pozycji z wyprostowanymi nogami. Dziecko powinno spokojnie móc mieć nogi w "pozycji żabki", to jest dość ważne ze względu na nieukształtowany staw biodrowy. "Profilowanie" go na siłę przez fotelik może spowodować problemy w poprawnym rozwoju.
Opublikowano

Mamy Graco Junior. Polecam, sprawdza sie dokonale, można rozłaczyć oparcie jak dziecko podrośnie. Sposób montażu jest dziecinnie prosty.

http://www.oeamtc.at/netautor/html_seiten/kisitest_2004/image/gross/graco_junior_plus.gif

Opublikowano
generalnie, to chyba jestem zdecydowany na maxi-cosi (pierwszy taki mam) - teraz jest jakiś nowy model

Ale myślałem, że może ktoś używa fotelika BMW i powie czy jest wart swoich ponad 1500 zł...

Jaki by ten fotelik nie byl to 1500 to naprawde duzo. Za polowe jestes w stanie dostac najlepsze foteliki np.: z testow ADAC

http://www.adac.de/Tests/Kindersicherung/Kindersitze/default.asp?ComponentID=147653&SourcePageID=130822

Ja wybralem CONCORD Lift Evo model 2005 za ~700PLN a kupilem go w "Swiat Dziecka" w W-wie przy ul. Towarowej maja tam naprawde duzy wybor (Recaro, Concord, Maxi Cosi, Romer itd). Warto chociazby sie tam wybrac aby spisac ceny i pozniej poszukac na allegro :D

Gdybym jednak wybieral drugi raz to rozejzalbym sie wsrod fotelikow z wlasnymi szelkami z tego wzgledu ze pasy samochodowe nie trzymaja dziecka gdy ono spi i bezwladnie sie porusza.

Pozdr.

K.

================================================

Cokolwiek robisz zrób to dzisiaj bo jutro może być za poźno

• Członkowie klubu
Opublikowano
Ja wybralem CONCORD Lift Evo model 2005
Gdybym jednak wybieral drugi raz to rozejzalbym sie wsrod fotelikow z wlasnymi szelkami z tego wzgledu ze pasy samochodowe nie trzymaja dziecka gdy ono spi i bezwladnie sie porusza.

Kupiłem Maxi Cosi Tobi.

Ma fajnie rozwiązane napinanie pasów i można go przechylać.

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano
Kupiłem Maxi Cosi Tobi.

Ma fajnie rozwiązane napinanie pasów i można go przechylać.

Ladny, no i jak pisalem ma wlasne pasy. Tylko przedzial kilogramowy troche nizej niz zamierzales 9-18kg. Ile zapraciles jesli wolno wiedziec?

Pozdr.

K.

================================================

Cokolwiek robisz zrób to dzisiaj bo jutro może być za poźno

• Członkowie klubu
Opublikowano
Tylko przedzial kilogramowy troche nizej niz zamierzales 9-18kg.

Ten przedział to bardziej wynikał z tego, że BMW ma takie niż z tego, że sobie taki założyłem :wink:

Ile zapraciles jesli wolno wiedziec?

Trochę mniej niż 800 zł.

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png