Skocz do zawartości

Lewy ksenon - raz działa, raz nie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, samochodzik to E38 po lifcie. Problem jest taki że gdy włączam światła, lewe raz się włącza raz nie. Żarówki obydwie wymienione na nowe. W trakcie kombinacji zauważyłem że gdy odpięta jest prawa żarówka, lewa zawsze się włącza, jak obydwie są podpięte to tylko czasem. Prawa zawsze działa. Prosze o podpowiedzi, albo jakieś rozwiązanie bo codziennie jeżdże wieczorkiem, a bez świateł to nieciekawie. Z góry dziękuje, pozdrawiam:)
Opublikowano
Może podpowiedziałby mi ktoś jak je znaleść i wymontować? Czy to te metalowe pudełka pod lampami, bo jakoś mi przypominają ale nie jestem pewny... Pozdrawiam i dziękuje za pomoc:)
Opublikowano
tak to takie metalowe pudelko,i zeby ja wyjac musisz zdjac lampe..

a ja nie sprzedaje swojej 7ki.

odpowiem na kazde pytanie zwiazane z felgami,oponami.

Opublikowano

podjezewam ze ma to rowniez cos wspolnego z pradem w instalacji. zapalasz je na chodzacym silniku ?? czy na sucho ? przy rozruchu jest pobierany dosc duzy prad i z ego widac ze prawa przetwornica startuje pierwsza i pobiera wiecej energi do zaplonu z tad nieraz lewa sie wlaczy a nieraz nie. sprawdz napiecie ladowania na akku oraz zapal lampy po odpaleniu silnika.

ostatnio jak zamontowalem sobie xenony tez bylem lekkko zaskoczony ze jedna mi nie startowala ciagle tylko co jakis czas , tyle ze ja wlasnie je na sucho palilem na probe bez wlaczonego silnika i mialem troche juz rozladowany akumulator. teraz zapalam motorek i po chwili zaplam swiatla i teraz mi startuja rownoczesnie ;)

Opublikowano
Witajcie w nowym dniu..:) No więc byłem u elektryka, sprawdził przetwornice - to na pewno nie one, na włączonym silniku również problem występuje więc to nie prąd. On obstawia jakiś kondensator gdzieśtam pod deską rozdzielczą, chyba mu o ten moduł świateł chodzi, ale nie miał czasu więc pojade jeszcze jutro bo się umówiłem. Też posiada E38 i ma dobrą opinie więc mam nadzieje że krzywdy jej nie zrobi... Pozdrawiam!
Opublikowano
No to więc zrobione. Jakiś sterownik świateł pod deską i kabelki do niego były delikatnie mówiąc spalone, a dlaczego? Panowie twierdzą że był kiedyś jakiś defekt przetwornicy, przetwornice wymieniono, ale dalej nikt tematu nie zgłębił, sam nie wiem czy wierzyć, ale ważne że działają i koszta niewielkie bo 150zł. Pozdrawiam.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
ja mam podobny problem tyle, że w E-34. Podejrzewam moduł sterhodzi o te kabellki i kondensatory pod deską to gdzie ich szukać?
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
No to więc zrobione. Jakiś sterownik świateł pod deską i kabelki do niego były delikatnie mówiąc spalone, a dlaczego? Panowie twierdzą że był kiedyś jakiś defekt przetwornicy, przetwornice wymieniono, ale dalej nikt tematu nie zgłębił, sam nie wiem czy wierzyć, ale ważne że działają i koszta niewielkie bo 150zł. Pozdrawiam.

Witaj OllO,

Mam w swojej e-46 podobny problem. Podaj mi proszę adres tego elektryka, który dał radę tej usterce. Mieszkam co prawda pod Warszawą, ale do dobrego elektryka warto pojechać

Pozdr Annddy