Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanie odnośnie kodów wtryskiwaczy IMA, potrzebuje spisać kody ze starego dde, posiadam cały " zestaw startowy" jednakże gdy próbuje zrobić to przez INPE to nie widzi mi zapłonu, jeszcze probowalem zmienic jakieś wartości w OBD.ini i udało mi się przejść przez to jednakże przy próbie połączenia z sterownikiem silnika wywala błąd ” D_motor,D_0012

IFH-0009 NO RESPONCE FROM CONTROL UNIT

Program will be stopped "

Czy jest jakaś możliwość, chociażby przez ISTA odczytać te kody IMA czy też jakiś inny sposób?

Ogólnie dde został wymieniony gdyż łapie różne błędy i auto nie odpala, na nowym sterowniku jest wszystko ok

Opublikowano

Mam, wyłamane, a mi zależy żeby odczytać z poprzedniego komputera, gdy odpalę przez ISTA+ to mam blad dde i poprzez funkcje serwisowe nie mogę wejść do dde i odczytać numery wtrysków.

W drzewku sterowników, dde mam na czerwono i pokazuje mi na tym tle "DME/DDE_0x"

Opublikowano
Ok do zamknięcia, okazało się że "nowy" używany sterownik był zje... zepsuty, wymiana na inny i niema problemów. Jak by ktoś kiedyś miał podobny problem, to śmiało priv to wytłumaczę dokładnie jak to było w moim przypadku.