Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Ok 3 tyg temu kupilismy z żoną BMW X1 2010R. po powrocie do domu umyłem pojazd i w tym momencie zaczął się problem gdyż po włączeniu kluczyka w gniazdo i odpaleniu silnika zamek w klapie bagażnika samoistnie zaczął się otwierać. Potrafi nawet cały czas się zacząć i otwierać prze dobre 5 min. Natomiast gdy wsiądę do pojazdu zamknę się przyciskiem od środka i wtedy odpalę silnik jest ok, klapa się nie otwiera. Następnie gdy otworze od środka pojazd przy włączonym silniku klapa się otwiera i zamek potrafi się przewiesić i otwierać przez parę cykli. Proszę o pomoc.
Opublikowano
Miałem kiedyś podobny problem w e60 i przyczyną były poprzecierane przewody przez ciągłe otwieranie klapy. Zajrzyj pod gumową osłonę pomiędzy klapą a karoserią i zobacz czy nie masz gdzieś przebicia.
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Cześć.

Mam dokładnie ten sam problem, pisałem dziś na forum jako nowy temat.

Odepnij klemę minusową od akumulatora na godzinę to powinno rozwiązać problem na blisko 2 tygodnie u mnie tak podziałało.

• 4 tygodnie później...
  • 1 rok później...
  • 8 miesięcy temu...