Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam następujący problem z moja skrzynia 6hp28 w bmw 535d lci, kupiłem używana skrzynie wsadziłem do samochodu zmieniłem olej i wszystko jest w porządku po za jedna rzeczą. Wyskoczył błąd „5087 - przełącznik stały lub przełącznik bramy M”.

Problem jest taki ze nie działa mi tryb sport, kiedy przełączam joystick w tryb sport na ekranie dalej jest D a skrzynia od razu wraca do pozycji D, natomiast kiedy włączę sport i szybko przerzucę na manuala normalnie działa manual, jednak gdy jadę dłuższy czas na jednym biegu z powrotem przełącza w tryb D. Z poprzednia skrzynia nie było tego problemu i nie wyskakiwał taki błąd. Może ktoś spotkał się z takim problemem?

Opublikowano

Update.

Kolega z Ameryki zasugerował zmianę vin skrzyni na komputerze na ten z samochodu i jego zdaniem powinno to rozwiązać sprawę, jestem zielony w tym temacie, może ktos z naszej grupy coś na ten temat wie?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Vin nie musisz zmieniać. Zakoduj pustym plikiem man

Jeśli to nie pomoże to Update softu

Często są też uszkodzone kable od lewarka

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
Problem rozwiązał mi kolega od kodowania przy okazji mapy silnika, nie wiem co zrobił ale zajęło mu to dosłownie 2min :)
  • 2 lata później...