Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam problem z falowaniem obrotów na biegu jałowym dzieje się tak tylko przy włączonym nawiewie gdy go wyłacze wszystko wraca do normy. Mierzylem napięcie miernikiem wszystko w normie. Przeczyścilem zawór egr i również bez zmian. Zastanawiam się jeszcze nad przeczyszczeniem przeplywomierza chociaż nie wiem czy dawalby takie objawy tylko przy włączonym nawiewie.
Opublikowano
Ile dobrze pamiętam winny jest przepływowy ogrzewacz płynu chłodniczego .... poszukaj pod tym kątem ;)
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Mam tak samo, ale pobaw się klimatyzacją. Ciepło, zimno włącz wyłącz - nie pamiętam dokładnie, ale pamiętam, że u mnie związane jest to z klimą i tylko jak jest zimno.

latem problemu nie ma.

Opublikowano

No i ja z tym nic nie robię ;)

Cały czas natomiast mam problem z xdrive ( jestem już po wymianie na nowy skrzynki, ale wróciło lekkie szarpanie przy skręcie i pali się 4x4.... i co jakiś czas typowa choinka od xdriva... )