Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam potrzebowałbym schemat podłączenia haka w e91

Hak mam zamontowany kable wrzucone zostaje kwestia podłączenia instalacji

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

witam

Nachrüstung Anhängevorrichtung mit abnehmbarem/starrem KugelkopfBMW 3er Limousine (E90)BMW 3er Touring (E91)BMW 3er Coupé (E92)

Instrukcja BMW E90 / E91 / E92 : https://www.atu.de/extern/files/artikel/QE2190_bm0520_v1.pdf

f66a6z37.jpg

BMW E90 / E91 / E92 ..... wentylator nalezy wymienic z 400 W na 600 W tylko w pojazdach z silnikiem N52 z automatyczna skrzynia biegow :D

Edytowane przez Zafi
Pozdrawiam Andrzej
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam.

Podłączę się pod temat doposażenia e91 w hak. W moim egzemplażu jest to ponoć niemożliwe że względu na brak wpisu na tabliczce znamipnowej o dopuszczalnej masie pojazdu z przyczepą. Spotkaliście się z taką sytuacją? Jest na to jakiś sposób? :mad2:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Po dołożeniu haka wypadałoby go zakodować.

Doczytałem, że należy dodać kod FA - $3AC jako wyposażenie. Pytanie na jakich modułach tego dokonać? NFRM i CAS?

Opublikowano
Witam.

Podłączę się pod temat doposażenia e91 w hak. W moim egzemplażu jest to ponoć niemożliwe że względu na brak wpisu na tabliczce znamipnowej o dopuszczalnej masie pojazdu z przyczepą. Spotkaliście się z taką sytuacją? Jest na to jakiś sposób? :mad2:

Spotkałem się z taką sytuacją. Trzeba mieć trochę szczęścia by diagnosta zignorował tabliczkę i poszukał w katalogu dopuszczalnych mas dla "tego" modelu..

• 1 rok później...
Opublikowano
Witam. Przejrzałem kilka tematów jednak ciągle brakuje mi najważniejszego. Z tego postu pobrałem oryginalna instrukcję montażu oryginalnego haka jednak zwracam się z prośbą do osób, które montowały już ten hak czy mają przetłumaczona instrukcję? Jeśli ktoś mógł by udostępnić będę wdzięczny.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

witam

... czy mają przetłumaczona instrukcję? Jeśli ktoś mógł by udostępnić będę wdzięczny.

Instrukcja montażu haka dostępna jest tylko w języku niemieckim. :cry:

Sam mozesz sobie przetlumaczyc ...... tutaj :https://www.deepl.com/de/translator

Pozdrawiam Andrzej