Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Kupiłem adapter obd icar 4.0. Dziś chciałem połączyć się z autem i nie mam połączenia z ECU. Sprawdziłem bezpieczniki i okazało się że brakowało jednego od obd (15A). Niestety to nie poskutkowało i dalej mam problem z połączeniem ale zauważyłem że brakuje mi bezpieczników: 3,4,5, 47 i 49. Są to po kolei: nr. 3 coś od siedzeń,

nr 4 dotyczy ikony silnika i dde,

nr 5 i 49 ikona kierownicy

nr 47 ikona grzania tylniej szyby.

Auto normalnie odpala, jeździ i boję się że jak dołożę bezpieczniki to narobię więcej szkód niż pożytku. Jest ktoś mądrzejszy idę mnie kto może się wypowiedzieć?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Podaj siedem ostatnich znaków numeru Vin.

Sprawdzę za co są odpowiedzialne.

Opublikowano

VK12611

Jak zacząłem przeglądać zdjęcia i filmy innych e84 to też im brakowało podobnych bezpieczników. Zastanawia mnie tylko dlaczego nie mogę połączyć się z autem. W e60 nie mam tego problemu na tym samym zestawie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Według instrukcji NewTis bezpiecznik , który zabezpiecza zasilanie gniazda OBD2 to F74.........5A

F3....…20A moduł pod siedzeniem pasażera

F4 - brak

F5.........10A przełącznik/manetka w kolumnie kierownicy.

F47..........30A filtr przeciwzakłóceniowy od zasilania ogrzewania tylnej szyby

F49.......40A aktywny układ kierowniczy

LUB

F49........30A moduł siedzenia pasażera

Oczywiście tych informacji nie bierz jako pewnik . Bo czasami w NewTis zdarzają się błędy.

Pozdrawiam i powodzenia.

Opublikowano

Pięknie dziękuję.

Bezpiecznik 5a na polu 74 jest sprawny ponieważ odpowiada również za zegary a one działają. W obd również jest zasilanie ponieważ adapter reaguje i łączy się z telefonem.

Muszę chyba znaleźć kogoś z kablem i niech spróbuje się połączyć.