Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam prosze bardzo o szybka pomoc. Naprawde was bardzo prosze. Mam 525 tds e39. Dzisiaj wsiadlem do samochodu po tygodniu stania odpalilem normalnie podjechalem z kilometr zgasł mi. Chwile pokreciłem odpalil pojechalem kolejne 30 km zgasiłem. Po kilku godzinach odpalilem jak juz wracałem do domu zgasł mi i niechcial sie odpalic. Kluczyc sie przekreca do pozycji zapłonu a puzniej dalej nie da rady. tylko kluczyk zostaje w pozycji zapłonu i da sie go wyciagnac lecz gdy go wyciagne kontrolki nadal sie pala. W przewodzie paliwowym do filtra niema paliwa. Jeżeli rozciagne go to zapalil ale przejechal ponad 1 km i zgasł znowu. Czekam na wasze opinie co to PILNE poniewaz auto nie jest w polsce.
Opublikowano
Dodam jeszcze że nie moge zamknac nawet auta centralnym zamkiem. Jedynie kluczem zamkne jedne drzwi tak jakbym nie mial centralnego dlamnie to wyglada tak jakby komputer oglupiał.
Opublikowano

Sprobuj zrobic mu prosty restart czyli odlacz mu na 5 min akumulator i jak bedzie aku odlaczony zewrzyj na kilka sekund kleme plus i minus.

Jezeli to ni pomoze to sprawdz pompe wstepna (ta w zbiorniku) moze ona szwankuje (lub przekaznik od pompy).

Mozliwe ze centralny zepsul sie przez przypadek bo on raczej nic wspolnego z komputerem nie ma. Za centralny odpowiada modul komfortu.

Opublikowano
Ale bardziej sie martwie o kluczyk ze jest w pozycji zapłonu i tak sie wyjmuje nie moge przekręcic ani w przód ani w tył. Słyszałem ze czesto podobno w tych e39 padały wkłady w stacyjce czy to moze byc to?
Opublikowano
Ja kiedyś dorabiałem wkład stacyjki do rginalnego klucza,zapłaciłem 2 lata temu coś koło 100zł.Stacyjka chodzi do tej pory.Zapytaj w punktach usługowych co dorabiają klucze.
Opublikowano

Dokladnie tak jak napisal Sawka1. Koszt w serwisie moze byc olbrzymi - to mozesz sprawdzic na www.realoem.com/bmw/

Wprawdzie ceny w dolarach ale orientacyjnie bedziesz wiedzial czego sie spodziewac. Natomiast w punktach gdzie dorabiaja klucze moga zrobic to o wiele taniej. Poszukaj rowiez w prasie ogloszen o otwieraniu aut. Oni tez robia takie elementy pod kluczyk.