Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, na wstępie chciałbym podziękować na dołączenie do grupy, jestem świeżym posiadaczem swojego pierwszego BMW, wcześniej jeździłem mercedesem więc dopiero odkrywam świat jednostek BMW.

Jestem posiadaczem e90 z 2006r z silnikiem N46b20, mam problem z pracą zimnego silnika, po odpaleniu trzęsie budą, dopiero jak schodzi z ssania wibracje zanikają, ostatnio przy dojeżdżaniu do ronda, przy hamowaniu i redukowaniu biegu na niższy obroty spadły do zera, sytuacja się powtórzyła.. Ponadto obroty lubią tak leciutko wręcz niezauważalnie zafalować ale czuć to w samochodzie. W samochodzie jakiś czas temu wyprogramowywane zostały sondy za katalizatorem z powodu wyświetlania się checku engine p0430 i p0420, po za tym zero błędów.

Pomocy, pozdrawiam

Opublikowano
Czy może mieć to związek w pokrywa zaworów? Mam lekki wyciek który mam zamiar nie długo robić, świeca zalana olejem i te sprawy?
Opublikowano
Najlepiej najpierw usunąć te usterki, które są widoczne, czyli np. wycieki oleju, a potem ewentualnie szukać innej przyczyny. W tym silniku jest dużo miejsc, z których olej lubi wyciekać ;)