Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam nastepujacy problem,posiadam kluczyk z pilotem taki z dwoma przyciskami jeden z logo Bmw drugi prostokątny poniżej oraz oryginalny alarm wszystko działało bez problemu dopuki nie rozkreciłem kluczyka w celu wymiany bateri :mad2:( Popełniłem bład podczas tej operacj ponieważ wcisnąłem kilka razy przyciski na pilocie bez baterii) złożyłem kluczyk i poszedłem do samochodu i tu zaczyna sie problem pilot nie działa i nie mogłem otworzyc za jego pomoca samochodu ,więc otworzyłem z kluczyka (przed wymiana bateri fure zamknąłem pilotem co oczywiscie uaktywniło alarm) włączył sie alarm wyje i nie mozna odpalic samochodu.poczytałem instrukcje i wyłączyłem alarm sposobem awaryjnym tzn. wsiadłem do samochodu alarm wyje ja kluczyk do stacyjki pozycja 1 i czekam 10min po tej operacji alarm sie wyłączył diodka przestaął mrygac i samochod jezdzi jednak alarm jest odłączony poniewaz gdy zamkne samochod z kluczyka to alarm sie nie uzbraja.

Potem poczytałem jak sie koduje kluczyk no i probowałem wielokrotnie jednak bez rezultatu.wymysliłem sobie ze nie da sie zakodowac kluczyk po awaryjnym wyłaczeniu alarmu. Potrzebuje pomocy jak to wszystko przywrócić do pierwotnego stanu tzn. aby wszytsko działało tak jak wczesniej.

1.Jak uaktywnić oryginalny alarm Bmw po jego awaryjnym wyłaczeniu?

2.Czy wcisniecie przycisku na pilocie pozbawionym bateri powoduje jego uszkodzenie czy tylko rozkodowanie kluczyka (pilota) ?

p.s

jezeli pilot nie bedzie działał tzn. uległ trwałemu uszkodzeniu jakoś to przeżyje za głupote trzeba płacic jednak najbardziej zalezy mi na tym aby alarm uaktywniał sie gdy zamkne pojazd z kluczyka (zawsze to jakieś zabezpieczenie i spokojniejszy sen)

Z góry dziekuje za pomoc

Pozdrawiam

http://img258.imageshack.us/img258/7452/bmw9aq.jpg
Opublikowano

Ponawiam pytanie jak uaktywnic oryginalny alarm Bmw po jego awaryjnym wyłaczeniu opisanym w instrukcji obsługi Bmw ?

Mam nadzieje ze jest na to jakis prosty sposób , bo wizyta w ASO odpada z powodu kosztów(taniej wyjdzie nowy alarm z montażem)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Witam.Mam ten sam problem co kolega.Czy ktoś zna odpowiedz na te pytania.W moim przypadku włozyłem odwrotnie baterie ,czy mógł sie przez to uszkodzić kluczyk :?: Próbuje go zaprogramować ale nie idzie.Kupiłem nawet nowe baterie ,ale to nic nie dało.Wiem ze na tym forum jest bardzo wielu mądrych i doświadczonych uzytkowników BMW ,mam nadzieje ze mi pomożecie.
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano
zaprogramowaliscie sobei juz ten kluczyk?? bo jesli nie to podesle wam instrukcje jak to zrobic, bardzo proste, tylko musicie miec 1 dobry. sam juz to robilem i nie nalezy to do trudnosci.
Opublikowano
zasadniczo nie chodzi o samo zaprogramowanie kluczyka tylko o to jak uaktywnić oryginalny alarm Bmw po jego awaryjnym wyłączeniu opisanym w instrukcji obsługi Bmw ?
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
witam też mam problem z pilotem poniewaz gdy kupowałem auto to pilot juz nie działał tylko myslałęm ze przez stara baterie ale po wymianie nadal lipa takze jesli mozesz kolego podać ten sposób na programowanie tego pilota był bym wdzieczny :) pozdrawiam
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
dzieki wielkie , na pierwszy rzut oka to niezłe cyrki trzeba tam robić no ale może sie uda za którymś razem :P no chyba ze nie w programowaniu tkwi ten problem pozdrawiam
Opublikowano
Dlaczego wszystko ładnie napisane, w zależnosci ilo przyciskowy masz kluczyk wczytaj sie dokładnie jezeli bateryjka była wyjeta ponad 60s potrzebne jest programowanie :D
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam,

Aby nie zaczynac nowego tematu dolacze sie tutaj.

Jak kupowalem auto dostalem jeden kluczyk, bez zadnych pilotow a sprzedawca twierdzil ze alarm jest uszkodzony.Zerknalem na syrene i jest wylaczone na pozycje OFF kluczykiem ( ktorego nie mam ).Ostatnio odpialem

akumulator i jak go spowrotem podpialem zaczela migac dioda od alarmu, po przekreceniu kluczyka w stacyjce zgasla.

Co zrobic z tym fantem, czy mozna dokupic piloty do alarmu i je zaprogramowac czy dac sobie spokoj i zalozyc cos innego???Z drugiej strony co zrobic z tym oryginalnym alarmem BMW?