Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam forumowiczów,

nurtuje mnie pewna kwestia, związana z zamontowaniem instalacji LPG do silnika w mojej e36 320i M52B20.

Mianowicie - chciałbym się dowiedzieć mobdro kodi, co sądzicie o tolerancji tego silnika na instalacje sekwencyjną LPG.

Mój ma przejechane 280tys i jest to przebieg realny, nie kręcony. Silnik trzyma moc, świetnie się zbiera i generalnie jest zdrowy bez jakichkolwiek wad. Hamownia pokazała 148km , po tym miał wgrany program i delikatnie zmienione mapy paliwa ale niestety po tej akcji nie byłem z autem na hamowni - podejrzewam, że 155 - 160km teraz wyciska. To tak w skrócie obraz silnika ;)

Czy nagle przy takim przebiegu instalacja sekwencji LPG może coś "zepsuć" w silniku ? Oczywiście gaz będzie montowany nie po taniości, tylko u polecanego i sprawdzonego gazownika na sprawdzonych częściach.

Pozdrawiam :)

Edytowane przez Shino
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Te silniki na gazie robią setki tysięcy kilometrów i nic im nie jest. Dzisiejsze sekwencyjne instalacje gazowe to nie to co kiedyś ustawiane na śrubę, gdzie nigdy w pełni nie było jednakowej mieszanki. Montuj bez obaw, to typowy silnik pod gaz.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.