Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Zmieniał ktoś z Was układ wydechowy w jedyneczce 120i b48 na ten wydech M Performance ?

Czy wystarczy sam układ wydechowy, nowy dyfuzor i wieszaki, czy jest tam więcej ukrytych kosztów ?

A może zmiana samego końcowego wydechu przyniesie oczekiwany rezultat ? Tzn. poprawi brzmienie auta.

Jeżeli ktoś z Was zmieniał na jakiś inny typu Eisenmann czy inny, podzielcie się jaki wynik osiągnęliście, czy warto ??

Pozdrawiam ;)

Opublikowano

Ile kosztuje ten wydech „M”?

Nic tak dźwięku nie poprawia, jak odetkanie wydechu... :wink:

Ja mam założony customowy down-pipe, do tego @ z popcornem. Przy spokojnej jeździe do ~2500rpm jest normalnie, po prostu „mruczy” jak głaskany kociak. Dopiero powyżej pokazuje pazur :twisted:

Ok czwartku mogę nagrać film jak to wygląda/słychać na zewnątrz i w środku.

Opublikowano

Ten wydech na Allegro w dobrym stanie można dorwać dość tanio, do 2 tyś bez problemu może i taniej. Nowy około 7 tys w aso.

Samochód leasinguje i nie za bardzo chcę go „odtykać”, różnie to bywa z kochanymi bankami :)

Jeżeli możesz to nagraj filmik z chęcią zobaczę i posłucham co tam wymodziłeś :)

Opublikowano

Jaki tam masz silnik? 2.0 turbo-benzyna... 180-190KM... Żeby to lepiej brzmiało trzeba zacząć od początku, czyli pierwszej puchy, bo tu gubi się najwiecej dźwięków. Taki custom DP jak u mnie, w zeszłym roku kosztował ~1500zł. Do tego program, bo trzeba to wszystko wyregulować. Początkowo było 237KM/325Nm. DP dał 250KM/340Nm. Po @ wyszło 315KM/420Nm. Do tego dźwięk jak napisałem wyżej.

Sam program możesz zrobić w formie dedykowanego boxa, wystrojonego pod konkretne/Twoje auto, który możesz w każdej chwili odpiąć i nie ma śladu... :wink: Zmiany w wydechu to też nie jest technologia kosmiczna.

Opublikowano

@, zwany też wirusem, to po prostu customowy program, optymalizujący pracę silnika, skrzyni itd...

Zimny start:

Popcorn:

Polecam użyć słuchawek :twisted:

Mam też film z ~15-minutowego przejazdu, głównie po ekspresówce, ale to nuda.

• 1 miesiąc temu...
  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Ja zmieniłem na tłumik mperformance z M140i i jestem bardzo zadowolony, a jeszcze na wiosnę lub latem chip tuning będzie...

Pomimo, że samochód mam z 10/2018 i posiada on filtr gpf / opf silnik nie wyświetla żadnego błędu.

Niestety w ASO nie zmienią tłumika, bo nie jest on dedykowany do tego modelu, ale nie martw się, wszystko jest możliwe, tylko kasa ogranicza :D

Do zmiany potrzebujesz: tłumik, dolna część zderzaka "dyfuzor" i redukcja łącząca nowy tłumik z układem wydechowym w samochodzie.

Tłumik mperformance z M140i ma średnicę 80mm a 120i ma 70mm.

Ja skorzystałem z usług montażu tłumika w firmie Kaliński i polecam, praca wykonana bardzo dobrze i szybko. Resztę części zamontowało ASO.