Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej

Mam takie pytanie. Może ktoś mi pomoże. Mam w 545i seryjny wydech z gruszką do otwierania drugiej strony tłumika końcowego powyżej jakichś tam obrotów. Wiem, że w bagażniku mogę zrobić mostek na sterowniku i mieć ciągle otwarte. A czy mogę pół tłumika wybebeszyć dla wzmocnienia dźwięku ? Ktoś wie jak on jest poskładany i czy ma oddzielne komory ?

Opublikowano

Cześć,

Niestety - nie pomogę, ale może coś do rozważenia ?

Oglądając 545 / 550 z seryjnym wydechem byłem zdziwiony jak „kastruje” on dźwiękowo V-kę. Z drugiej strony nie jest to, też specjalne dziwne, bo pewnie ktoś kupując nówkę - sztukę nie do końca był zainteresowany buczeniem - dudnieniem, ale tu nie o tym ...

Ja mam wydech od MG Motorsport w 545 gdzie drugi kanał otwieram z pilota.

Dobre rozwiązanie na dłuższa trasę (zamykasz i jest względnie cicho), a jak chcesz posłuchać Vki, otwierasz i jest fun.

Dodam, że nawet na zamkniętym, brzmi o niebo lepiej od serii.

Co do performance - to już kolejna kwestia. Bez hamowni nie do sprawdzenia, nie szukałbym tutaj jakichkolwiek przyrostów, podejzewam, że na dole, może być wręcz odwrotnie.

Pzdr,

obar