Skocz do zawartości

750i swap silnika z e34 2.5 tds prosze o pomoc ...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zajmuję sie zawodowo sportem samochodowym i nie takie hybrydy a i druciarstwo widziałem. Moi mechanicy budują auta rajdowe od podstaw - tzn rozbierają do zera - składają spowrotem udoskonalajac fabrykę. Dlatego świadom jestem że włozenie motoru z e34 do e38 w sensie fizycznym to jest małe miki. Ale odpowiedz mi proszę na te pytania:

- jak, lub kto i za ilę przerobi lub przełoży wiązkę elektryczną aby podpiać silnik ??

- jak chcesz podłaczyć sterownik TDS'a zamiast sterownika 50tki ?? (pytanie jak wyżej)

- jak chcesz zrobić zeby działały wszystkie czujniki skoro wiazką bedzie "drutowana" aby odpalić ??

- jaki masz pomysł na kolektor wydecowy i resztę układu ??

- czy masz e38 na wzór aby podgladać komorę silnika ?

I najważniejsze pytanie - ile masz zamiar wydać lub ile skalkulowałeś na ta robote.

Na koniec - wóz ma byc jak z fabryki czy po prostu ma odpalic ?? Bo jesli to drugie to dalej jak 50 km od domu sie nie wybieraj.

Pamietaj - nikt ci źle nie życzy ale takiego Swapa jeszcze nikt nie zrobił. Zmiana sposobu zasilania i zapłonu to strasznie dużo pracy. Na innym forum ktoś zmontował E30 z silnikiem 3.0d ... ale baza była prosta, bez elektroniki i kupy czujników. Zastanów sie, szkoda czasu, pieniedzy i nerwów.

Natomiast jesli peiniedze nie graja roli to zrób tak:

poszukaj rozbitej e38 2.5 tds , obie rozbierz w mak i poprzekładaj co trzeba, łacznie z kompletnymi wiązkami. Wtedy jest szansa że bedzie działać.

• Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie