Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, jestem tu nowy i jest to mój pierwszy post, chciałbym się dowiedzieć, jaką moc może przyjąć subwoofer fabryczny z podstawowego zestawu hifi w bmw e90/e60 i podobne (chodzi mi o ten z 4ohm), chcę sobie zamontować subwoofer pod siedzenie w innym aucie i taki subwoofer z bmw wydaje mi się dobrą alternatywą ze względu na rozmiary i cenę (chodzi i po 15zł na znanym portalu sprzedażowym). Interesuje mnie też opinia użytkowników tego audio a dokładnie tych subwooferów.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Te suby jako standalone nie graja wcale. Nie da to w innym aucie zadnego efektu.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Progi aut bmw stanowia tube basowa dla tych glosnikow. Po wyjeciu z auta efekt jest taki jak po wyjeciu kazdego glosnika niskotonowego z obudowy, zaden.
Opublikowano
Progi aut bmw stanowia tube basowa dla tych glosnikow. Po wyjeciu z auta efekt jest taki jak po wyjeciu kazdego glosnika niskotonowego z obudowy, zaden.

aha, czyli to nie jest cała obudowa subwoofera z jaką są sprzedawane, no dobra, a jakbym chciał wykonać obudowę sam do takiego głośnika, pokroju 7lnetto closed ew. coś ciut większego też w closed albo w bassreflex (choć z tym może być ciężko, bo nie ma parametrów) w boczek bagażnika, miałoby to sens na głośniku z hifi - mam wzmacniacz 75 w rms 4 ohm?