Skocz do zawartości

Alufelgi F25 oraz problem z godziną.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jestem nowy na forum, oraz nowym nabywca BMW x3 f25 2010r. Poszukuje felg na lato 18'', mam takie pytanie czy felgi podane niżej z aukcji bedą pasować do mojego modelu? Czy rozmiar 8'' i opoy 245 przód tył bedą dobrym wyborem? Czy osadzenie tych felg jest standardowe dla x3 f25 i bedą one wyglądać dobrze?

https://allegro.pl/oferta/nowe-felgi-18-bmw-3-f30-4-f36-5-f10-6-m-pakiet-10466009514

Ps. Wszystkie felgi jakie znajduje dokladnie te same są 18" ale ET30 i rozmiar 8,5" czy to bląd w aukcji?

Kolejne pytanie, czy ktoś spotkał sie z problemem, że codziennie ustawiona godzina na ekranie Navi sie kasuje? Codziennie musze ustawiać od nowa, poprzedni właściciel wymienił ekran navigacji i mówi ze od tamtej pory tak mu robi.

Opublikowano

A stacje radiowe nie musisz kodować od nowa?Może to być już oznaką,że akumulator jest do wymiany

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

witam

Czy rozmiar 8'' i opoy 245 przód tył bedą dobrym wyborem?

uwsnt3ty.jpg

8JX18 ET:43

9,5JX19 ET:48 oraz 8,5JX19 ET38

Pozdrawiam Andrzej
Opublikowano
  • Autor

Dzięki za odpowiedź. Nie, stacje radiowe się zapisują. Wszystko jest okay, zero błędów i problemów, jedyny problem to ta godzina która się kasuje sama codziennie.

Jeżeli chodzi o alufelgi, rozumiem że et35 w takim wypadku odpada? Jaka jest tolerancją +/- od tych et43?

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

witam

Wszystko jest okay, zero błędów i problemów, jedyny problem to ta godzina która się kasuje sama codziennie.

Prawdopodobnie akumulator do wymiany ......

Pozdrawiam Andrzej
Opublikowano
  • Autor
Odpala od strzała, nie zauważyłem żadnych spadków napięcia, jeżeli aku byłby pusty lub nie trzymał napięcia to auto by nie odpalało chyba? Może się mylę więc mnie sprostujcie.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

witam,

..... nie zauważyłem żadnych spadków napięcia

nie bedziemy sie spierac ..... podlacz pod komputer BMW i zczytaj bledy ..... zobacz w jakim stanie jest akumulator, ile procent naladowanie podale sterownik :cool2:

P.S.

Nasze autka maja czesto 30 - 50 roznych sterownikow ( czasem jeszcze wiecej ), ktore ze soba wspolpracuja ......

Poczytaj na temat IBS w BMW ( IBS - Intelligenter Batterie Sensor ) jak dziala, itp

..... po wymianie akumulatora na nowy konieczna jest adaptacja .......

Pozdrawiam Andrzej
Opublikowano
  • Autor
Ok tak zrobię, pytanie czy potrzebny jest jakiś specjalistyczny komputer do adaptacji np z aso czy standardowy jak w warsztatach mają też da radę.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

BMW wymiana i rejestracja akumulatora

Adaptacja akumulatora po wymianie w BMW - MaxiEcu

Pozdrawiam Andrzej
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie chcę dublować wątku, a mam podobne pytanie co autor. wątku Ktoś montował w F25 felgi od serii 5 G30?

Felgi w F25 to 18", szerokość 8, ET 43 opony 245/50

Felgi w G30 to 18", szerokość 8, ET 30 opony 245/50

Czy różnica w ET na poziomie 13 jest ok, czy lepiej nie ryzykować zakupu/montażu?

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Nie zamontujesz felg z serii G. Inny otwór centrujący i rozstaw śrub.
Opublikowano
Dzięki za odpowiedź. Handlarz mi wmawiał że pasują :duh: