Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej Hej!

Niedawno stałem się posiadaczem BMW. Wymieniłem rozrząd gdyż ma na liczniku 211tyś i dla bezpieczeństwa oraz wymieniłem oleje. Zauważyłem że na rozgrzanym już silniku zaczęły pojawiać się niepokojące dźwięki (

) Mnóstwo tematów przerobiłem na tym forum ale nie mam odpowiedzi. Znajomy postraszył mnie że to panewki i żeby jechać na lawecie do mechanika... Myslicie, że ma racje? A może to jakaś bzdurka? Dźwięk bardzo słyszalny jest przy schodzeniu z obrotów. Prosze o pomoc i podsuwanie pomysłów gdyż to moja pierwsza Bmka.

PS. Polecicie aktualnie jakiegoś mechanika na śląsku ? Okolice Myszkowa? Katowice/ Kraków/ Częstochowa

• 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A co komp powie o panewkach? Spusc olej, wyciagnij filtr oleju, szukaj opilkow i bedzie odpowiedz.
Opublikowano

AKTUALIZACJA:

BMW u mechnika po wstępnych oględzinach ( pomimo faktu, że przy pierwszych stukaniach rzuciłem kluczyki i zacząłem jeździć innym do momentu diagnozy ) mechanik powiedział, że panewka już lekko obrócona ale nie uszkodziła niczego więc wychodzi na panewki, przez to że i tak bede rozkręcał to zrobie przy okazji pierscienie i uszczelki ....