Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem ze swoim świeżym nabytkiem, ponieważ drzwi pasażera nie chcą się otworzyć. Odkrecilem fotel i zdjalem boczek od środka żeby dostać się do mechanizmu.. Poniżej wklejam link do filmiku

https://youtu.be/eZq6YZFPtFI

Proszę o pomoc bo już zaczynam podejrzewać, że drzwi są przyspawane :)

Opublikowano

Czy klamka wewnętrzna jest podłączona i działa?

Gdy wymieniałem mechanizm klamki zewnetrzej (pasażer przód), to po zamknięciu drzwi bez boczku [i podpiętej klamki wewnętrzej], drzwi nie dało się otworzyc klamką zewnętrzną.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Odepnij te linkę z filmu. Zamknij pilotem centralny, otwórz z pilota centralny i wtedy spróbuj otworzyć cięgnem od otwierania od wewnątrz bądz tym metalowym elementem co go teraz ciągnie linka. Jak linka jest za krótka ( a teraz w mrozy taka się robi) to przy otwieraniu z pilota jest taka sytuacja jak by ktos delikatnie ciągnął za klamkę. Wtedy zamek się blokuje i nie da rady otworzyć go ani z zewnątrz ani z wewnątrz....
Opublikowano

Udało się otworzyć drzwi, musiałem zakupić używany zamek lecz po odpięciu od niego wtyczki i podpięciu wtyczki nowego zamka straciłem połączenie z całym centralnym tzn nie mogę otworzyć ani zamknąć auta z pilota, żadne drzwi nie reagują na pilota

Proszę o pomoc

Opublikowano
Odłączyłem akumulator na 15 min i udało mi się zakodować kluczyk. Działa centralny ale tylko klapa bagażnika się zamyka oraz tylne drzwi... Wcześniej drzwi zamykały się od kierowcy, tylko zdjąłem z nich boczek i już nie działają.. Nie mam już pomysłów. Bezpieczniki w bagażniku sprawdzałem, są okej.