Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam grupowiczów, od niedawna interesuje mnie temat większego turbo w moim 318d e46, temat może irracjonalny dla niektórych bo to dość słaby silnik ale ciekawi mnie co bym musiał wymienić bądź przerobić żeby wstawić tam turbo np od 2.5 tds z e38 bo z tego co mi wiadomo fajnie wstaje, ile mocy mógłbym "otrzymać", jaki sterownik byłby najlepszy? jaki dolot najlepszy pod takie turbo?

Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam wszystkich z pasją! :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Gtb1752v z e60 m47n2.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Co z tego że tam fajnie wstaje.

Tu już niekoniecznie.

Poczytaj na ten temat.

Przez lata było wiele wątków.

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

Opublikowano
Tylko nikt nie wyjaśnił jak odpalić to turbo (gtb1752v) w euro 4 ze sterownikiem elektronicznym. Bo pasować fizycznie pasuje tylko jak się je p&p założy to od 2tys jest ściana i brak mocy
Opublikowano
Przegladalem te tematy jak bylem na etapie wymiany turbo ale praktycznie wszystkie posty na temat wlozenia tego do e46, to wymiana w gtb1752 silniczka na gruszke bo wiekszosc e46 z 2.0d ma turbo sterowane podcisnieniowo. A u mnie jest silniczek.