Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Panowie, mam problem.

Tydzień temu auto mi nie odpaliło, padł akumulator, nie było ładowania, próba odpalenia na kable się powiodła tylko raz i pojawiła się żółta kłódka na słabym akumulatorze - ta kierownica z kłódką.

Dzisiaj aku wsadzony, nowy, auto odpaliło, udało mi się nawet przeparkować, co prawda ładowania dalej nie ma więc...

1. Mam problem z alternatorem lub regulatorem napięcia, po odpaleniu dawało 14,8V średnio i nagle spadało do 13,9 i w końcu przestało ładować.

2. Mam tę czerwoną kłódkę i czytam na forum i zaczynam się bać bo kolumna kierownicza była wymieniana przez poprzedniego właściciela na co mam faktury i raczej w 2-3 lata się nie zużyła, więc... co zrobić z tym błędem?

Będę wdzięczna za pomoc!

Opublikowano
Problem z ladowaniem lub slabym akumulatorem moze generowac rozne bledy. Najpierw ogarnij ten alternator i zobacz czy dalej bedzie pokazywal bledy