Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

w dniu dzisiejszym usłyszałem niepokojący dźwięk podczas przyspieszania (skrzynia automat) w okolicy 60 km/h coś jakby buczenie. Puszczając i dodając gaz dźwięk pojawia się i znika. Motor 1.5 turbo, przebieg 54000 km. Mam plik audio nagrany gdyby coś.

Co to może być? Tylny dyfer?

Opublikowano

Byłem dzisiaj u swojego mechanika - ewidentnie tylny dyfer, a auto ma dopiero 55 tyś km.

Jutro wizyta w serwisie. Będę naciskał na wymianę w ramach pakietu "Full Repair", który kończy mi się w maju.

Czy ktoś się orientuję cz serwis może odmówić wymiany?

• 3 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dobrze świadczy to o serwisie, źle o jakości.

Fajnie że bezproblemowo ogarneli sprawę.

Opublikowano
Czesc, mam podobnie. U mnie slychac do z przodu (przedni most/dyfer?). ruszam dodaje gazu zaczyna buczec - takie łuuuu, łuuu, łuu, łu i im szybciej jade tym bardziej przeradza sie to w buczenie. Puszcze gaz i po problemie. Dodam znow i to samo. Ewidentnie tylko pod obciazeniem. Jestem po gwarancji. Mam nadzieje ze mechanik w maju jak bede w polsce to ogarnie.
  • 3 lata później...
Opublikowano
W dniu 12.03.2021 o 11:01, maniek26 napisał(a):

Czesc, mam podobnie. U mnie slychac do z przodu (przedni most/dyfer?). ruszam dodaje gazu zaczyna buczec - takie łuuuu, łuuu, łuu, łu i im szybciej jade tym bardziej przeradza sie to w buczenie. Puszcze gaz i po problemie. Dodam znow i to samo. Ewidentnie tylko pod obciazeniem. Jestem po gwarancji. Mam nadzieje ze mechanik w maju jak bede w polsce to ogarnie.

Witam. Wiem że minęło trochę czasu ale co było problem?  Mam to samo.