Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich szukam rozwiązania mojego problemu związanego głównie z ogrzewaniem lecz mam podobny problem z chodzeniem w lecie.

Problem polega na tym gdy ustawie na 32 stopnie słabo grzeje po dodaniu gazu zaczyna grzać jak trzeba na wolnym biegu wentylatora jakość jeszcze grzeje ale gdy ustawie na maxa to to sie wychładza skazuje to na to nagrzewnica nie nadąża sie nagrzewać jak by za slaby obieg i powrót od nagrzewnicy zaczyna robić sie wtedy chłodniejszy.

Dodam ze podobnym objaw mam w lecie jak jeżdżę na klimie na wolnych słabo chłodzi jak wejdzie tylko na obroty to chłodzi jak trzeba.

Zostało wymienione na nowe

Nagrzewnica nissen czy jakoś tak

Chodnica nissen

Termostat z najwyższej półki

Pompa wody hepu

Elektrozawory nowe one pomogły bo jedna strona mi nie grzała wgl ale to inni temat.

Czy może to być panel climatronic ale co by do tego miały obroty silnika? z paskiem klinowym jest wszystko ok założony nowy

Panowie pomóżcie doradzcie coś bo juz sam nie wiem.

Z góry dziękuję

Opublikowano
Nie ma wycieków, układ ma ciśnienie. Dodam ze na wolnych obrotach na zimnym silniku gdy odkręcę korek chłodnicy jest słaby przelew ścieka po ściance po dodaniu gazu zaczyna lać ale czytałem gdzieś ze niby tak ma być w tych silnikach.
Opublikowano

U mnie też woda ledwo się przelewa na wolnych obrotach (320i) tak chyba ma być..... za wiele ci nie zostało, może czujnik temperatury wnętrza, zazwyczaj jest jest gdzieś za klimatronikiem

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

BMW - Bardzo Mądry Wybór ;-)

http://forum-lines.ru/rez/ab278744.gif

Opublikowano

Dużo nie zostało lecz powili tracę chęci samochód po kompletnym remoncie i teraz zajmuje się właśnie takim pierdołami które się okazują mega trudne...

Trmperstura pokazuje dobrze na czujnikach gdy wchodzić w test 3i4 na panelu climatronic w ukrytych funkcjach po dodaniu gazu wzrasta.

Lecz mam powiedzmy jakiś przełom w sprawie od kumpla który ma dużo gratów do e36 wzięłam na podmiankę panel climatronic z e36 z 97r i po testach zauważyłem że jeszcze gorzej to wszystko działa niż na moim tzn ogrzewanie jest jakie takie tylko gdy ustawie 32 stopnie a jeśli dam np 24 i auto to wieje zimne totalnie, zamieniłem spowrotem na mój stary to jest niebo a ziemia wiec teraz pytanie czy panel może być uszkodzony w jakimś stopniu czy o co kaman

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Podmieniłem panel na inny i na nim bylo jeszcze gorzej gdy ustawiłem np na 25 stopni to wiało lodowate jedynie na 32 cos tam grzało ale to nie to co na moim panelu.