Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Na wstepie powiem ze czytam archiwum. Ale jednoznacznej odpowiedzi nie znalazlem.

Prosze wiec o wyrozumialosc.

Jest wiec 316 Compact 1995r. M43 i 185 tys Km.

Czy warto klasc do tego auta LPG? Jesli tak to jaki? II gen czy sekwencja.

Na pare pytan z gory odpowiadam:

1) Nie zalezy mi na sportowej jezdzie

2) Dzien w dzien do pracy wolniutko 10 Km w obie strony

3) Pare ( 5, 6 ) razy w roku przelot przez cala Europe w obie strony co pewnie podnosi koszty podrozy na benzynie (!)

4) Jaka butle etam wsadzic? Przeciez tam nie ma jako-takiego miejsca na zapas? Zwykla walcowata butle 80 L do kufra wrzucic?

Po zalozeniu LPG, jakie problemy mnie czekaja? No i najwazniejsze - ile bede musial przeznaczyc na instalke?

Opublikowano
Witam,

Na wstepie powiem ze czytam archiwum. Ale jednoznacznej odpowiedzi nie znalazlem.

Prosze wiec o wyrozumialosc.

Jest wiec 316 Compact 1995r. M43 i 185 tys Km.

Czy warto klasc do tego auta LPG? Jesli tak to jaki? II gen czy sekwencja.

Na pare pytan z gory odpowiadam:

1) Nie zalezy mi na sportowej jezdzie

2) Dzien w dzien do pracy wolniutko 10 Km w obie strony

3) Pare ( 5, 6 ) razy w roku przelot przez cala Europe w obie strony co pewnie podnosi koszty podrozy na benzynie (!)

4) Jaka butle etam wsadzic? Przeciez tam nie ma jako-takiego miejsca na zapas? Zwykla walcowata butle 80 L do kufra wrzucic?

Po zalozeniu LPG, jakie problemy mnie czekaja? No i najwazniejsze - ile bede musial przeznaczyc na instalke?

to ja ci odpowiem tez mam compacta tez ten rok i ten sam silnik. Zalozona mam sekwencje sirocco zaplacilem 2500zl pali mi po miescie przy sredniej jezdzie 10 litrow LPG w trasie jeszcze nie bylem, jezeli jezdzisz odcinki 10km to nie zakladaj sekwencji bo nawet nie zdazy Ci sie przelaczyc na gaz, ja mam butle 50l za tylnimi siedzeniami wg. mnie nie wcisniesz tam 80l bo moja zajmuje cala szerokosc bagazkima i zostaje troche miejsca na audio jeszcze. zrobilem juz na tej instalacji prawie 2 tys km zakladalem ja miesiac temu i jak narazie jestem zadowolony dzis jade do gazownika na przeglad instalacji.