Skocz do zawartości

Bmw x3 2.0d 177km niechce odpalić po wymianie pompy wtryskow

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.W mojej x3 mechanik wymienił przytarta pompę wtryskową. Po wymianie auto w ogóle niechce odpalić, nawet na plaku. Przed wymianą odpalała tylko z plaka i potem chodziła normalnie na paliwie. Teraz niechce wcale odpalić. Pompe wymieniał bez ściągacza, po wymianie i próbie odpalenia coś jagby strzeliło. Jak myślicie rozrząd mógł przeskoczyć i dlatego wogule teraz niechce odpalić?
Opublikowano

Rozumiem,że chodzi o pompę wysokiego ciśnienia.U mnie w F 25 też wymieniałem,bo pompa opiłkowała.Przed wymianą cały układ paliwowy wyczyszczony,wymienione wtryski.Z tego,co wiem to przed zdjęciem starej pompy najpierw była zakładana blokada.Przed włożeniem drugiej najpierw była rozkręcana i sprawdzana w jakim jest stanie.Po złożeniu wszystkiego auto chodzi jak nowe.Jeśli mówisz,że coś strzeliło to możliwe że mechanik coś zawalił skoro przed było OK

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano
Pompa wyciągnięta i okazało się że wypadł z niej ten wałeczek na tloczku. Pytanie, dlaczego? Przed włożeniem pompa była sprawdzona.