Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Posiadam BMW f31 318d.

Wszystkie zamki otwierały i zamykały się zarówno z kluczyka jak i z pilota.

Pewnego dnia po ostrym deszczu jakieś 3 miesiące temu zauważyłem ze zamek drzwi kierowcy nie otworzył się z pilota.

Wiec Otworzyłem drzwi kierowcy z kluczyka.

Od tego momentu wszystkie drzwi jak i bagażnik otwierają się i zamykają bez problemu z pilota ( elektrycznie ), natomiast drzwi kierowcy Wgl nie reagują na pilot. Drzwi kierowcy da się otworzyć tylko i wyłącznie z kluczyka. I tylko i wyłącznie drzwi kierowcy reagują na kluczyk tzn jak otwieram i zamykam drzwi kierowcy z kluczyka to reszta pozostaje zamknięta, pozostałe zamki reagują tylko i wyłącznie na pilot.

Mam zamek 4 pionowy. Sprawdziłem Woltomierze na kostce która wpina się do zamka ze przy używaniu pilota zmienia się napięcie zarówno przy zamykaniu pilotem jak i przy otwieraniu, jednak zamek na to nie reaguje. Wiec teoretycznie zmiana napięcia jest wiec prąd i sygnał dochodzi. Pracy zamka Wgl nie słuchać. Bezpieczniki sprawdziłem, wszystskie całe. Akumulator odłączyłem i tez nic nie dało. Styki na zamku posmarowałem miedzianem, tez nic. Kupiłem drugi używany zamek, również nie reaguje. Co mam zrobić ? Co jeszcze sprawdzić , nie mam już pomysłów.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jednak okazało się ze zamek był niesprawny elektrycznie.

Po kupnie drugiego zamka centralny działa jak należy.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam,

Mam taki problem z drzwiami od strony pasażera F30 , dzisiaj polerowałem wew. strony klamki ( przy dotknięciu wew. strony klamki wzbudzało się otwieranie drzwi ) bo były porysowane od otwierania drzwi.

I teraz nie działają mi drzwi , jak złapie za klamkę to otwierają mi się drzwi wszystkie drzwi ale pasażera zostają zamknięte ( nie słychać pracy mechanizmu w tych drzwiach ) mogę otwierać je wew. klamką lub do góry podnosząc cycek.

To samo działa w druga stronę jak dotknę klamki to zamykają mi się pozostałe drzwi a te nie reagują.

Proszę o pomoc.

Opublikowano
W naszym modelu niestety to czeste przypadki. Wlaczylem opcje auto zamykania, co powodalo podwojne otwarcie przy wl. silniku i wlasnie przy tym te zamki psuja sie szybciej. Wada podwojnego zamka taka ze szybko zuzywa sie. Mi sie przydazyla juz wymiania L/P drzwi z przodu i tym razem wylaczylem tą opcje i jak narazie nic sie nie dzieje ;)