Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dwa lata temu wymarzyłem sobie bmw e87 na swój następny samochód, wtedy też zacząłem czytać to forum w celu nabrania odpowiedniej wiedzy. Pod koniec roku 2020 marzenie udało się spełnić zatem postanowiłem się pochwalić :)

Po dokładnie 9 miesiącach poszukiwań i oglądnięciu ponad 12 bmw e87 udało się znaleźć egzemplarz który spełniał moje oczekiwania.

BMW 120D N47D20C 177KM + ZF6HP19Z.

yLcmww7.jpg

Samochód udało się znaleźć z prywatnych rąk, co było dla mnie najważniejsze i zostało najdokładniej sprawdzone - jest bezwypadkowy i ma sensowny potwierdzony przebieg 213,000km.

Z Ciekawszych opcji wyposażenia:

:arrow: światła xenon + dzienne

:arrow: automatyczna skrzynia biegów

:arrow: szyberdach

:arrow: ogrzewane sportowe fotele z pompowanymi boczkami

:arrow: sportowe zawieszenie (704)

:arrow: bluetooth wraz z aux i usb

:arrow: tempomat

:arrow: podświetlanie klamek

Zaraz po zakupie udałem się do braci Fąfara na serwis. Warsztat polecony przez Was - lepiej nie mogłem trafić

Naprawy:

:!: Została przeprowadzona profilaktyczna diagnostyka komputerowa

:!: Wymieniony kompletny rozrząd

:!: Olej + Filtry (Motul, Mann)

:!: Czujnik ciśnienia spalin

Na ten moment samochodem jeździ się bardzo przyjemnie, ma wolę życia i chęci do jazdy. Plany na 2021 są skromne i głównie skupią się na wizualnej prezencji samochodu, zadbania o detale oraz serwis hamulców gdyż te wymagają wymiany. Jeśli będzie dobrze rokował planuję podniesienie mocy w bezpieczne granice :D

Będę wrzucał na bieżąco postępy prac, w tej chwili mrozy nadchodzą, samochód jest bardzo brudny więc mam tylko jedno zdjęcie z dnia zakupu :)

Obecne plany:

- Zakup felg 17" Styling 207

- Zakup opon letnich (stare są... stare)

- Wymiana tarcz i klocków z przodu i z tyłu (obecnie siedzą 300mm i takie zostawię jednak wlecą stalowe oploty i będzie to jedyna modyfikacja)

- Dwuetapowa korekta lakieru

- Konserwacja podwozia póki jest w idealnym stanie

Pozdrawiam!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Felgi 207 , fajna opcja bo mam . Prawilnie ten komplet ma dwie szerokości obręczy zatem i dwie szerokości opony powinny być . Konserwacja to nie wiem , może koło wnęki baku i koło sanek z tyłu . Lepszą opcją jest wyjąć sanki i odświeżyć je .Najbardziej kornik atakuje prawe przednie nadkole z tego co widzę .