Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, mam pytanie co do blokady wałków, silnik m57n. Na wstępie napiszę, że blokada jest wykonana w chińskich normach jakości :D Jako, że mam dostęp do precyzyjnych maszyn mogę ją ewentualnie poprawić.

I teraz pytanie do posiadaczy (porządnych, markowych) blokad czy prawidłowo zblokowany wałek(miejsce mocowania blokady na wałku) ma być idealnie w kącie prostym do górnej płaszczyzny głowicy( miejsce w którym blokada opiera się na głowicę) bo widzę że moja blokada jest tak wykonana iż wałek był by delikatnie przestawiony może 1,5/2*. Rysunek poglądowy na szybko :D

Wychodzi pospiech i "Judaizm" :D teraz poszukałem i są fajne blokady polskiego producenta za 239zł :( ale że mam już tą to chciał bym ją zweryfikować.

5bfc2b2dc67b176d

https://www.fotosik.pl/zdjecie/5bfc2b2dc67b176d

Edytowane przez Wiktor102
Opublikowano

Może prościej :D

Czy wałek względem płaszczyzny głowicy ma być ustawiony po czerwonej( czyli 90* względem głowicy) czy po żółtej (przestawiony o kąt "x").

Opublikowano
Mam takie chińskie blokady i wchodzą też różnie. Ustawiam na 90* względem głowicy.

E60 535xd+++ + 8hp70x

Individual project by mnichu