Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Kupiłem tydzień temu E90 sedan z grudnia 2011r.

Mam w niej chyba (?) zwykłe lampy z ringami.

Problem jest taki, że gdy ustawię światła na auto to świecą mi się światła mijania wraz z ringami + światła postojowe. Tak powinno być? nie powinny tylko ringi się świecić?

Druga sprawa ringi świecą na żółto, jest opcja aby dokupić żarówki białe i zmienić? dużo z tym zabawy? polecicie jakieś żarówki aby dawały ładne białe widoczne światło?

Zdjęcia lamp (sorry, ale wycinałem ze zdjęcia :) )->

https://imgur.com/a/h3gG5Dd

Opublikowano
A w jakiej sytuacji masz tak, że na auto włączają Ci się też mijania? Generalnie to powinno tak działać, że jak jest jasno to same dzienne powinny się świecić, a jak jest już mało światła na zewnątrz to włączają się mijania.. mam preLci z xenonem, ale pewnie zasada jest ta sama.. a żarówki do tych ringów to pewnie tylko jakieś ledy, ale ja nie mam doświadczeń.. jadę na zwykłych żarówkach

F31 320d+

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jakie światła postojowe? Ringi pełnią tu funkcję postojówek. Jako dzienne ringi świecą mocno, po włączeniu postojowych święcą trochę słabiej. Tak przynajmniej jest u mnie w pre-lci.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No co wy panowie. Kolega ma zwykle lampy wiec nie ma szans aby ring swiecil jako DRL, czyli dzienne. Mozna wstawic jaki sie chce zamiennik a bedzie jedynie gorzej a nie lepiej. Te lampy zawsze swieca mijania + ringi jako do jazdy dziennej a sam ring to tylko lampa postojowa.
Opublikowano
Jakie światła postojowe? Ringi pełnią tu funkcję postojówek. Jako dzienne ringi świecą mocno, po włączeniu postojowych święcą trochę słabiej. Tak przynajmniej jest u mnie w pre-lci.

Ale Ty masz E92... inna lampa i inna budowa ringów chyba ;) tutaj chyba jako dzienne świeci światło od długich chyba na 10, czy 15%..

F31 320d+