Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

ostatnio zauważyłem problem u mnie z radiem - w momencie w którym kręcę rozrusznikiem by włączyć silnik radio całkowicie się wyłącza, to jest gaśnie podświetlenia całego radia, gdy podświetlenie nawiewów jest przy tym kręceniu. Potem się uruchamia i jest CD Check, co ogólnie powoduje kilkunastu sekundową przerwę w odtwarzaniu po odpaleniu silnika.

Jakiś czas temu było tak, że podczas kręcenia rozrusznikiem radio nie przygasało - były widoczne wszystkie napisy i podświetlenie. Co ciekawe, były dwa przypadki bo albo muzyka się nie przyciszała, albo się muzyka przyciszała podczas kręcenia, jednak bardzo szybko zaczęła się odtwarzać z powrotem.

Ma ktoś jakiś pomysł na rozwiązanie problemu? To normalne, że muzyka czasem się przycisza, czasem nie, gdy radio się nie wyłącza podczas kręcenia?

Pozdro

EDIT: istotne jeszcze jest to, że po CD Check następuje odtwarzanie tego samego utworu, co ostatnio, nie leci od nowa, więc jak mniemam pamięć jest podtrzymana.

Jakie jest normalne zachowanie radia, gdy zaczynamy kręcić rozrusznikiem? Skąd radio wie (o ile wie) że rozrusznik jest kręcony?

Opublikowano
Może akumulator ci słabnie z zimna? Nie pamiętam jak się zachowywało radio fabryczne bo dawno je wyrzuciłem i wstawiłem SONY, ale to co mam to się właśnie wyłącza na moment odpalania - jak dla mnie normalna sprawa że autko odcina wszelakie odbiorniki na moment obracania rozrusznikiem bo na niego potrzebuję masę energii.