Skocz do zawartości

wspomaganie kierownicy leje 325ix

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zbiorniczek był pusty i pare dni bulo jezdzone bez oleju teraz kupilem 1l oleju i wlalem bylo git nic nie cieklo jak odpalilem auto i zacząlem ruszac kierownicą cały olej mialem na podlodze w garazu lalo nie z wezy tylko przy lewym kole. co moze byc zepsute pomóżcie z góry dzieki

Poprawiłem błedy ortograficzne. Radzę zwracać na nie uwagę

Mod Edit

Opublikowano
zbiorniczek był pusty i pare dni bulo jezdzone bez oleju

Nieładnie, nieładnie.... :naughty: :naughty: :naughty: :naughty:

Oj, żeby za chwilę pompa nie zdechła od pracy "na sucho"...

lalo nie z wezy tylko przy lewym kole. co moze byc zepsute pomuzcie z gury dzieki

On-line nic konkretnego nie poradzimy.

Kanał, lampa w łapę, może jakiś sztormiak na plery (bo może olej kapać na łeb) :wink: Niech pomocnik odpali silnik, pokręci kierownicą, a ty wypatruj skąd cieknie.

Musisz po kolei obejrzeć każdy przewód hydrauliczny od wspomagania i każdy zacisk do mocowania przewodów na końcach, zaczynając od lewej strony.

Guma przewodów się starzeje, kruszeje, pęka od wibracji, połączenia się luzują. I nieszczęście gotowe.

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

Opublikowano
puscil simmering w maglownicy po tej stronie po ktorej sie leje i ot co :D - ma prawo ze starosci. Wymien i bedzie git. Nie jezdzij tak bo zniszczysz listwe a wtedy trzeba toczyc dobierac mniejsze usczzelniacze - szkoda pracy.

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano

simmering kosztuje nie wiecej niz 5 zloty a wymiana - mysle ze normlany mechanik nie powinien wziasc za ta robote wiecej niz 100 pln.

Pozdrawiam.

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D