Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc,

chcialbym kupić bmw 5 e34 i na pewno zamontować do niego gaz. Jak wiecie gama silników w tym modelu jest spora i nie wiem jaki silnik wybrać i jaki gaz do niego (mysle o 525 albo 530). Wiadomo chciałbym jak najtańszy gaz ale w miare profesjonalny, żeby nie było z nim kłopotów a jeśli chodzi o silnik to wole mocniejszy, jesli będzie palił na trasie z 12-13 litrów gazu to spox. Wiem że np. do 2 litrowej 24v trzeba sekwencje która jest drozsza, może lepiej wybrac inny silnik i zamontować coś innego, żeby było tanio i dobrze. Co o tym myślicie, poradzcie coś bo zupełnie sie na tym nie znam

pozdrawiam

Opublikowano
Zaopatrz się w pifko i przegladnij ten temat, może wyrobisz sobie zdanie. Ja tak zrobiłem. Powiem Ci o moich doświadczeniach: miałem BMW 520i 24V zagazowałem ją zwykłym gazem...masakra; strzelała prawie codziennie, gdyby nie klapy, to zbierałbym kolektor z czwartego piętra. Raz tak walnęła, że zapaliła się wykładzina na masce silnika...nie polecam. Niektórzy twierdzą, że jeżeli wszystko z instalacją wysokiego napięcia gra, to nie ma prawa na zwykłym gazie strzelić...u mnie wszystko grało i strzelała ja szalona :lol:. Dlatego teraz zakładam sekwencję...
Opublikowano
Zaopatrz się w pifko i przegladnij ten temat, może wyrobisz sobie zdanie. Ja tak zrobiłem. Powiem Ci o moich doświadczeniach: miałem BMW 520i 24V zagazowałem ją zwykłym gazem...masakra; strzelała prawie codziennie, gdyby nie klapy, to zbierałbym kolektor z czwartego piętra. Raz tak walnęła, że zapaliła się wykładzina na masce silnika...nie polecam. Niektórzy twierdzą, że jeżeli wszystko z instalacją wysokiego napięcia gra, to nie ma prawa na zwykłym gazie strzelić...u mnie wszystko grało i strzelała ja szalona :lol:. Dlatego teraz zakładam sekwencję...

mi raz jeden gazwonik przedstawil jedna terorie...

"Z bmkai jest tak jedna bedzie jezdzic i ani razu nie strzeli a druga bedzie strzelac codziennie...."

moze cos w tym jest :duh:

Opublikowano

Przejrzałem troche forum i już wiem że kupiłbym 525i 24v, nienajgorsze osiągi przy dobrym spalaniu. O gazie przeczytałem tez mnóstwo ale jest tyle generacji i firm, że nie wiem co do tego konkretnego silnika byłoby ok. Wszystkie generacje da sie tu założyć czy jak to wygląda, słyszłem, że np do 520 24v trzeba sekwencje?? Nie chciałbym żeby osiągi spadły bo to bez sensu. Więc w sumie moje podstawowe pytanie: Jaki gaz i jakiej firmy (jeśli znacie możecie też napisać przyblizony koszt) najczęściej się tu zakłada żeby było OPTYMALNIE (cena, jakość itd)

I jeszcze jedno, można taki gaz sobie wymontować przy sprzedaży i np. przełożyć do innego auta?

Bede bardzo wdzięczny o konkretna odpowiedz gł. co wmontować do tej BECI żeby nie było kłopotów ze strzelaniem i innym takimi:)

pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie ma tak, że jedna działa, inna nie... Jeżeli gazownik wie, co robi, to KAŻDA będzie jeździć na LPG. Z moją tak było. W Gliwicach patałachy musieli wyjąć instalację, bo auto na niej nie chciało jeździć (już mi się tej historii po raz kolejny nie chce opowiadać :) ). Po założeniu instalacji w innym warsztacie - jeżdżę do dzisiaj i jestem zadowolony.

Wkładaj wtrysk w DOBRYM warsztacie i jeździj tanio!

Kai
Opublikowano

525 ale który rok?

plastikowy kolektor ładuje sie sekwencje metalowy moze byc2 generacji ja mam 2 generacji po za tym ,zę mi głowica pękła m20b25 (standard chyba ,zę masz szczescie albo w aucie głowice juzwymienionąprzez serwis) ja bym kupił 530 bądź 535... a reszta jest na forum

kupie silnik 2,5 L bądz 2.0 litra albo zestaw do swapa na 3l ,3,5
Opublikowano
witam ja jestem posiadaczem bmw 525i 89r posiadam instalacje gazową zwykła najtańszą i niemoge narzekać jerzdżę już 2 lata na gazie i odpukać nic sie niedzieje jest to co prawda automat na trasie spala mi 11 l przy 120km/h jednak w mieście latem 14-15 a zima dochodzi nawet do 17 l/100 km :cool2: