Skocz do zawartości

Ocena hałasu w BMW 7 G11 G12 LCI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Proszę o kontakt na priv użytkowników BMW 7 G11 G12 LCI celem weryfikacji hałasu od strony przednich bocznych szyb. Dziękuję .
Opublikowano

Forum nie jest to priv, tylko od pisania na forum ;)

Ja mam G12, ale pre-LCI. Idealnie ciche.

Opublikowano
  • Autor

Jak ustalę " stan rzeczy" podzielę się tym na forum ;) . Póki co próbuję dociec czy tylko ja mam problem czy inni użytkownicy lci również . Kontaktował się ze mną niedawno właściciel takiej wersji jak masz Ty tylko g11 i mówi że ma hałas .

ps jeśli masz benzynę ( v12 ? wg zdjęcia w Twoim opisie ) może być tak że dźwięk wydechu przykrywa hałas na przykład od lusterek ... .

Opublikowano
Pozaklejaj szpary w lusterku tasma i zrob runde. Jezeli dalej to samo to szpary drzwi-slupek. Tylko tak dojdziesz skad halas.
Opublikowano
Użytkuję M760Li , polift , 2019 rok produkcji . Absolutna cisza, nic nie szumi. Przy zamkniętych klapach wydechu też nie słychać.
http://images.spritmonitor.de/1244128.png - ekologia pełną gębą :lol:
Opublikowano
ps jeśli masz benzynę ( v12 ? wg zdjęcia w Twoim opisie ) może być tak że dźwięk wydechu przykrywa hałas na przykład od lusterek ... .

V12 jest super cichym silnikiem, trzeba w trybie sport pocisnąć, żeby się seryjny wydech odezwał. Także dopisz mnie do tych, co problemu nie mają :D Może znajdziesz jakiś wzorzec, czy to problem G11 czy LCI czy pecha :P

Opublikowano
Pozaklejaj szpary w lusterku tasma i zrob runde. Jezeli dalej to samo to szpary drzwi-slupek. Tylko tak dojdziesz skad halas.

:shock: :duh:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Wziąłem z salonu taki sam samochód jak mój na jazdę testową ( przebieg 3k km) . Jest głośno . Występuje efekt "uchylonej szyby" . Słychać również delikatny hałas od lusterka.

Wniosek. To czy komuś szumi czy nie ;) zależy od wrażliwości słuchu .

• 1 rok później...
Opublikowano
BMW to nie mercedes. Tutaj zapomnij o ciszy. Zawsze jest szum. I to nie tylko gum.