Skocz do zawartości

Filtr oleju skrzyni automat e46 320d 136km

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam serdecznie jestem tu nowy i nie mogę znaleźć odpowiedniego tematu dla tego zaczynam nowy, problem polega na tym że niedawno zabrakło mi wstecznego a na pozycji N miałem normalnie jeden bieg, zauważyłem że poszła uszczelka miski skrzyni i praktycznie nie było oleju, więc zamówiłem cały zestaw wraz ze srobami i filtrem, że starego filtra została stara uszczelka była wręcz przyklejona trzeba było ja wydrapać, i problem jest taki że nie mogę wsadzić nowego filtra wchodzi tylko do połowy uszczelki czy "oringu" i teraz pytanie czy montaż filtra robi się na gorąco? Czy Po prostu mam kupić inny filtr? Proszę o pomoc
Opublikowano
Na gorąco/ciepło to się spuszcza olej. natomiast poskładanie tego na zimno, to wszystko powinno do siebie pasować. Sprawdź numery części czy napewno wszystko dobrze zamówiłeś/dostałeś.
Opublikowano
  • Autor
Wszystko zamawiane z vin rozmiar i każdy szczegół się zgadza i tu jest właśnie problem
Opublikowano
jak wszystko oryginalne OEM - to powinno bez problemu do siebie pasować.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
Wszystkiego już zrobione ale dalej nie mam biegu wstecznego i na pozycji N jest bieg do przodu resztą normalnie, czy ktoś ogarnia co może być nie tak?
Opublikowano
Jak podłączysz pod kompa to jakie błędy wyrzuca ?