Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Ostatnimi czasy zakupiłem e60 530d 218km, auto ładne zadbane lecz miało problem z kolektorem wydechowym był on popękany, przy wianie zregenerowałem Turbo bo puszczało olej, i mianowicie problem polega na tym że w samochodzie wywala błąd zwiększona emisja spalin. Błędy jakie udało mi sie zczytać programem to P3263 i drugi błąd P0402. Silnik faluje na obrotach lecz tylko na postoju. Natomias w innym programie pokazuje błędy 4530 Regulacja ciśnienia doładowania uchyb regulacji. turbina zregenerowana przypominam. czy tu może pojawiać się problem Egru?
Opublikowano

Regenerujac turbine zregenerowali ci tez nastawnik turbiny ??? Czy masz turbine na gruszke?? Auto ma chip czy nie ??

swiece zarowe i sterownik swiec zmieniles ??? To pierwsze co masz zrobic w dieslu po zakupie.

DPF usuniety ?? ale czy wyprogramowany ?? EGR masz wlaczony czy wylaczony?? wyprogramowany ??? Klapy wirowe masz w jakim stanie ???

Chlodniczka EGR w jakim stanie ? :))

Jak ci auto faluje po odpaleniu to swiece zarowe popsute

b28nl6U.png
Opublikowano

Nastawnik był w jak najlepszym porządku. Oczywiscie nie gruszka a elektryczny

Świece żarowe sprawdzaliśmy były dobre a cały moduł został zrobiony przez mojego elektryka.

Dpf-a nie ma ale jest wykodowany.

Egra nie sprawdzałem a klapki w kolektorze zaślepione

Auto miało chipa poprzedni właściciel wymienił komputer.

A gdzie ta cała chlodniczka egr będzie ? to jeszcze to sprawdze