Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko , mam pytanko :D

Jakis rok temu mi wgrano nowego softa bo chcialem uaktywnic tempomat ale... bez powodzenia... bo podobno zegary musze wymienic. :x

Przy okazji poszly w dluga wszystkie aktywacje ..welcam light.awaryjny stop .DRl..

i pytanko czy fakt ze nie dzialaja skretne biksenony to tez wina nowego softa i trzeba to aktywowac ? czy raczej usterka ?

(dzialaly wczesniej. ale nie umie powiedziec czy po sofcie nowym tez..)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Podaj siedem ostatnich znaków numeru Vin.

Może padł ci bezpienik , jeśli chodzi o doświetlenie zakrętów?

Opublikowano
jesli dioda miga to jest jakas usterka :wink: zielona dioda przy wlaczniku swiatel :wink:

Czasem na drodze spotykam prawdziwych szalencow...

Pedza na złamanie karku i wbrew rozsadkowi...

Czasem naprawde ciezko ich wyprzedzic...

Moje 730d==>

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Masz jakieś błędy?

Na temat programowaniu to nic ci nie podpiwiem.

Światłami rządzi moduł świateł A3.

Jest on zabezpieczony bezpiecznikami....

F5......40A

F6......40A.

Starsze modele , jak dobrze pamiętam -02/2005 , miały osobny bezpiecznik odpowiedzialny za zabezpieczenie reflektorów skrętnych. W nowszych modelach tego już nie ma.

Opublikowano

Temat ze tak ujme opanowany..a w sumie mozna rzec ze wsztstko bylo oki..tylko moja nie wiedza dala znac o sobie..

Jak wspominalem po nowym sofcie stracily mi sie aktywowane funkcje w tym DRL..przez co musialem w dzien wlaczac lampy ksenonowe przelacznikiem ale w prawo..bo w lewo na automacie mi sie nie oswiecaly jak bylo jasno i nie mialem lamp wgl .. Wiec zawsze w prawo wlaczalem..

I tak jezdze do dzis w prawo wlaczajac lampy a..wlasnie w tej pozycji doswiatlanie zakretow nie dziala jak doczytalem ... i rzeczywiscie jak wlaczylem na automat wszystko jest oki..

To tyle gwoli tematu dzieki za podpowiedzi. :)

Opublikowano
tak jak mowisz lampy skretne dzialaja tylko na auto :wink:

Czasem na drodze spotykam prawdziwych szalencow...

Pedza na złamanie karku i wbrew rozsadkowi...

Czasem naprawde ciezko ich wyprzedzic...

Moje 730d==>