Skocz do zawartości

Nie odpala po strzale gazu.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, wszystkich. Posaidam E32 730i m30. Po strzale gazu otworzyla sie obudowa filtra powietrza i poza tym strzal chyba dotarl do przeplywomierza :( Po tym incydencie auto juz nie chce odpalic ani na gazie ani na benzynie. Po przekreceniu kluczyka kreci kreci kreci ale nie chce zaskoczyc. Co moze byc przyczyna?
Opublikowano
pozakładaj gumy i na gazie musi na benz niekoniecznie bo przepływka mogła sie posypac
BMW sie nie psuje
Opublikowano
Wyjmij przeplywomierz i zobacz czy zapadka dobrze chodzi. Jezeli tak zamontuj wszystko i sprawdź czy nie ma gdzies nieszczelnosci.
www.rc-trial.pl ----> ZAPRASZAM
Opublikowano

To na bank przepływomierz! Mam aktualnie ten sam przypadek...Przez chwilę myślałem, że czytam swojego posta i nie pamiętam, że go pisałem :P Samochód jest unieruchomiony a ja szukam przepływomierza do 735 z 1990roku. Jakby co to jestem z tobą(czytaj: łączę się w bólu). :cry2:

W moim poście nie może byc jednak mowy o filtrze powietrza więc niech się jeszcze ktoś wypowie

Sprawdź oczywiście gumkę i odmę...

p.s. Jaka jest firma i numer przepływomierza w moim modelu, nie mogę teraz spojżec :oops: a chcę poszukac zcegoś na zmianę :?:

Opublikowano
Witam mi niedawno sttrzelił GAZ i tez mialem problem z odpalaniem,poczym odrazu pojechałem do mechanika,okazało ze ze spadla jakas guma od urządzenia zasilanego podciśnieniem i przesto silnik ssał lewe powietrze ,skutkiem tego była nierówna praca i bardzo trudne odpalanie :D
Opublikowano
  • Autor
Ok dzisiaj wszystko jeszcze sprawdze i znowu sie odezwe. Dziekuje za zainteresowanie. Pozdrawim. :lol:
Opublikowano

E24 628CSi 12/1982 Delphin-Metallic - wegetacja... :(

E28 524td 06/1985 Karminrot ze szpera :) i silnik nowka!!!

Nowe amortyzatory BILSTEIN B6, CZESCI UZYWANE

Kontakt: 0049-176-4889-3646, 0695039390, GG 244669 lub PW

Opublikowano
  • Autor
Niestety po sprawdzeniu wszystkiego tj. filtru powietrza i przeplywomierza dalej nie che zapalic :( Wiec chyba bede potrzebowal wymienic przeplywke :cry2:
Opublikowano

Witam ponownie!

U mnie skończyło się na zamknięciu przepływomierza i uszczelnieniu go, ale nie chce odpalic :shock: - moze coś jeszcze się stegesiło :?:

Puki co wydałem 30 zł. i nie wiem co dalej...Zawsze chciałem jeźzdic a nie grzebac ale może się kiedyś samochodzik odwdzięczy długą bezawaryjną eksploatają? Jakieś sugestje - piszcie, nara!

Opublikowano

Nie wystarczy , ze zamknales przeplywomierz, dobrze pracowal nie bedzie raczej nigdy, ale zeby w ogole chodzil i zapalil klapka musi chodzic od poczatku do konca, plynnie, nie zachaczajac sie, szczelina miedzy klapka a obudowa tez musi byc minimalna. Jesli wyrwalo Ci dekiel a po zlozeniu masz 3 mm przerwy do klapki, bo ta np. znow jest skrzywiona na osi i szoruje po przeciwleglej powierzchni, to efekt jest taki ze spora czesc powietrza ucieka szczelina a reszta nie ma "sily" ruszyc klapki i auto Ci nie zapali zeby nie wiem co. Zniszczyc mogl sie takze silnik krokowy. Wiem dokladnie jak to sie rozlatuje bo naprawiam to na codzien.

A jak chcesz jezdzic BMW a nie dlubac to albo daj wymontowac instalacje w dobrym warsztacie i kup elementy dolotu z auta nie jezdzonego na gazie, albo zamontuj dobra sekwencje - nie najtansza....

Wsadzanie instalacji gazowej z mikserem do samochodu na wielopunktowym wtrysku benzyny to najdelikatniej mowiac kpina.

E24 628CSi 12/1982 Delphin-Metallic - wegetacja... :(

E28 524td 06/1985 Karminrot ze szpera :) i silnik nowka!!!

Nowe amortyzatory BILSTEIN B6, CZESCI UZYWANE

Kontakt: 0049-176-4889-3646, 0695039390, GG 244669 lub PW

Opublikowano
  • Autor

Witam ponownie.

Mam dylemat, ponieważ jak pisałem na początku to auto po strzle nie odpalało aż do wczoraj. Kiedy to odpaliłem go ale tylko dzięki wciśniętym pedale gazu, a po puszczeniu auto gasło :( I próbowałem tak kilka razy aż wreszcie jak puściłem gaz to na wolnych chodziła normalnie. I znowu wróciłem do punktu wyjścia z przed strzału, a mianowicie przy ostrym wciśnięciu gazu silnik się dusił, a jak dodawałem powoli to płynnie wchodził na obroty :?

Więc teraz nie wiem czy to jest na 100% przepływomiez, czy może jeszcze coś innego mi nawala :?: Dzieki zgóry za pomoc