Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Moje e60 520i nie reaguje na pedał gazu. Auto odpala trzyma na 1 tys obrotów a po naciśnięciu osiąga, maks 1300 obrotów. Co to może być?

Ogólnie było tak że przestał reagować wyłączałem włączałem jesCze raz i bylo wszydyko ok później zacząl raz falować ale reagował na, gaz tylko ciągle falował ipotrafil gasnac np przy skręcaniu. Po ponownym włączeniu kompletny brak reakcji na gaz. Ponowne włączenie reakcja wróciła ale falował. I tak w kółko. Aż od jakiegoś czasu reakcja na gaz nie wraca i cały czas jest maks 1300 obrotów.

Czytałem gdzieś że to regulator ciśnienia paliwa ale nawet nie wiem gdzie on się znajduje.

Czy macie jesCze jakieś pomysły co to Moze być i jak to zdiagnozować?

Gdzie, znajdę sterownik silnika DMEwvmw e60 520i silnik m54

Opublikowano

Dzwon po gazownika. Zdecydownaie instalacja LPG w twoim aucie szwankuje i powinna miec gruby przeglad zmiane filtrow itd. Podpinaj kompa i pokaze ci bledy tez - moze cos znajdziesz. Pewnie padl jakis sterownik czy modul ale moim zdaniem wszystko wina instalacji LPG. Obroty ci falowaly od dawna i to wynika z jazdy na LPG - z czasem bylo tylko gorzej i nic z tym nie robiles i skonczylo sie jak skonczylo.

Interfejs diagnostyczny podpinaj czy lapka z programem i wrzuc screen jakie bledy tam pokazuje. Postaraj sie moze wylaczyc instalacje LPG i moze na benzynie bedzie auto normalnie pracowac :))

b28nl6U.png
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.