Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, jestem po raz pierwszy na forum także z góry przepraszam ale mam dylemat. Posiadam BMW E87 z 2005r muszę wymienić lampy, ponieważ prawie wcale już nie świecą. I tu moje pytanie:

Czy reflektory przednie po lifcie będą pasowały do modelu auta z przed liftu, a co za tym idzie czy lepiej kupić używki w oryginale czy też nowe zamienniki. Ja osobiście skłaniam się za zakupem używanych oryginałów ale chętnie zapoznam się z opiniami innych.

Bardzo proszę o odpowiedz

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dobre klopsik, tylko jego używki są z 2005 roku, a na necie znajdzie świeże. Ja ogólnie DEPO nie polecam. Miałem z nimi problem, bo nie dały się ustawić prawidłowo. Sprzedawca reklamacje uznał, a ja zrezygnowałem z zakupu. Ostatecznie kupiłem dwie używki z 2018 roku. Moje wymieniałem, bo parowały. Auto z 2009, ale już po różnych przygodach.Po zamontowaniu różnica kolosalna. Same szkła ( plastiki ) bez odprysków w porównaniu do moich pewnie już robiły różnicę. Na DEPO jeździłem dwa dni, więc za dużo nie napiszę.
  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć. Podepnę sie pod temat.

Koledzy jest kilka wątków o lampach ale nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi.

Mam zwykle światła H7 które chciałbym wymienić na oryginalne xenony których jest kilka rodzajów.

Zwykle przed liftem, bi-xenon skrętny i nie skrętny itd.

Które z nich bedą najlepsze (jakich świateł szukać) jeśli chodzi o świecenie i możliwość montażu w samochodzie który ma zwykle światła.może ktorejs wersji w ogóle nie da sie zamontować albo montaż będzie wielokrotnie droższy niż innej

Wiem, ze musze dołożyć spryskiwacze, wymienić moduł , pokrętło włączania świateł czy cos jeszcze?

Z góry Dzieki za Wasze podpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
+wymienic zbiornik na plyn, dolozyc wiazke do pompki spryskiwacza, dolozyc wiazke do czujnikow pochylenia tyl i przod, zamontowac czujniki na wahaczach.